El PSPV-PSOE rebutja els pressupostos de Carmina Ballester “per irreals” i per ser aliens a les necessitats reals d’Onda

La portaveu socialista, Silvia Cerdà, critica que els comptes “són una còpia dels anteriors” i que no cimenten les bases per al creixement del municipi en defugir de l’ampliació del sòl industrial per a aprofitar l’arribada de Volkswagen a Sagunt

Onda, 03-12-2022

El PSPV d’Onda s’ha posicionat en contra d’aprovar els pressupostos municipals de 2023 presentats per l’executiu de Carmina Ballester perquè “no són més que una còpia dels anteriors i perquè no responen a una planificació realista de la ciutat que volem en el futur”. La portaveu socialista, Silvia Cerdà, ha defensat davant el ple el ‘no’ del socialistes en què cauen, un any més, “en la trampa de consignar recursos a projectes que es repeteixen exercici rere exercici”. És el cas del pla per a renovar la cèntrica plaça d’Espanya, “la qual porten anunciant que incorporaran en el full de ruta municipal a proposta dels veïns i veïnes des que van accedir a l’Alcaldia”. Enguany, explica, “tornem a vore-ho en el llistat d’inversions, però amb un detall que ens grinyola molt: només s’han previst 5.000 euros per a executar-lo”.

La representant del PSPV lamenta que la ciutat avance a remolc d’altres i que prioritze el present sobre el futur, amb les conseqüències negatives que això comporta. Cerdà, que també és directora general d’Indústria, denuncia que els comptes de 2023 no responen a la necessitat d’incrementar el sòl productiu al municipi. “Els socialistes vam projectar la construcció dels polígons que hui donen de menjar a Onda amb la negativa del PP. Cal que ampliem el nombre de parcel·les per a acollir noves empreses i beneficiar-nos de la instal·lació a Sagunt de la gigafactoria europea de bateries de Volkswagen”. Per a Cerdà, “l’executiu local ha deixat de costat l’ambició de fer d’Onda un poble capdavanter en serveis, infraestructures i ocupació a focalitzar la política en l’espectacle i la ‘xapa i pintura’”.

“El nostre anàlisi dels pressupostos és que són en principi una expressió de desitjos, en que la majoria de les inversions estan supeditades a l’obtenció de subvencions que en cap cas estan garantides, com ha ocorregut recentment amb la ‘pífia’ de les ajudes per a la recuperació de patrimoni”. Des del PSPV “no entenem que l’Ajuntament compte amb un pressupost proper als 40 milions d’euros i que la dedicació de fons propis per a inversions siga mínima”. Amb la quantitat reservada, apunten, “hi ha recursos suficients per a adquirir un espai on construir la residència o per a iniciar els tràmits per a tancar la ronda nord”. “És flagrant que la Generalitat compte amb els diners per a construir el centre residencial d’Onda però no ho puga fer perquè Carmina Ballester no li ve de gust fer els deures per a mantindre la confrontació oberta amb el govern de Ximo Puig”.

Per un altre costat, la màxima referent de l’oposició assenyala que els pressupostos, al contrari del que afirma l’alcaldessa, no són fruit del consens entre partit polítics. “No anem a negar que s’han contemplat propostes del grup socialista en el pressupost, no esperàvem que foren sectaris, però no compleixen el mínim de condicions per a donar-li el nostre aval”. Cerdà es refereix a la “inexistència de partides potents per a ajudar a famílies i empreses a afrontar la crisi dels preus o que s’haja passat per alt el plantejament de llançar bons comerç per a incentivar les compres en el centre urbà”.

“El nostre vot tampoc és capritxós. Tampoc inclou cap reivindicació de l’alcaldessa com el mamògraf, ni infermeres, manté els 6.000 euros de lloguer de l’inexistent hort urbà i ‘només’ 150.000 euros per a festes. “No ens quadren moltes xifres, com tampoc el pressupost dedicat a la llu, que es manté igual”. “Són xifres que demostren que no s’ha treballat el pressupost i que molt prompte començaran a aprovar modificacions de crèdit”.

Davant aquests arguments, “el posicionament del PSPV és clar, ‘no’ a uns pressupostos descafeïnats i ‘no’ a uns pressupostos que pequen d’irrealistes i de poc treballats. No aporten cap millora per al poble ni representen el model de poble que els socialistes volem i que tant han fet avançar a Onda en totes les legislatures que hem governat”.


Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.