Silvia Cerdà (PSPV) proposa un canvi de model per a la Fira d’Onda escoltant i fent partícips les penyes i la joventut

La candidata a l’Alcaldia pel Partit Socialista es reuneix amb els col·lectius festius per a fer balanç de les festes patronals i recollir les seues propostes
Cerdà proposa descentralitzar la marxa nocturna per a descongestionar la Serratella, que a dia de hui concentra la major part d’activitat musical i d’oci juvenil

Onda, 08-11-2022
La candidata del PSPV a l’Alcaldia d’Onda, Silvia Cerdà, no ha deixat passar ni un minut des que el castell de focs anunciara el final de les festes patronals per a fer balanç amb les penyes del que ha estat el desenvolupament de la Fira i plantejar millores per a obrir i diversificar la programació. Al llarg d’aquesta última setmana, Cerdà s’ha reunit en un centenar de joves per a polsar-los la seua opinió. Entre les reclamacions més repetides es troba la falta d’espais on poder reunir-se i continuar les nits de festa sense provocar molèsties al veïnat.

Davant aquestes inquietuds, l’alcaldable s’ha compromés a establir durant la pròxima legislatura una sèrie d’espais coberts a l’aire lliure per a distribuir les festes nocturnes de forma equitativa al llarg del nucli urbà, descongestionant així la zona de la Serratella que concentra des d’aquesta legislatura el gruix d’actuacions musicals i festes de joves celebrades a la localitat.

La «pobra» oferta musical i cultural, «ancorada en el passat», i l’elevat preu de les begudes en les zones d’oci també han despertat crítiques per part de la joventut ondera. En especial, denuncien que s’haja reduït la invitació de consumicions de l’ajuntament per als participants en la nit de disfresses. El mateix ha ocorregut amb els preus de la fira d’atraccions, sent inassumible per a moltes famílies a les que els costa arribar a final de mes.

La regidora socialista lamenta que l’equip de govern haja pres via lliure per a organitzar les festes i haja deixat de costat el Consell de Festes i les penyes. «El no comptar amb el teixit festiu ha encarit les festes en externalitzar molts serveis que persones realitzaven de forma voluntària en benefici de les festes». També s’ha posat en dubte la celebració del sopar de penyes en el centre de la localitat, el que ha obligat a renunciar a diverses embolades i ocasionant problemes d’espai que ha portat a molts penyistes a menjar el tombet al casal.

Silvia Cerdà qüestiona que «després d’haver-se gasta un milió d’euros en festes els onders i les onderes no hagen notat cap millora en les mateixes» i ho atribueix «a la falta de diàleg amb els agents socials i amb les penyes locals, que són les que fan les nostres festes grans». Cerdà es compromet a donar resposta i millorar la Fira d’Onda atenent a les necessitats i a les millores plantejades per la gent.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.