El PSPV d’Onda insta el govern del PP a desbloquejar el projecte de renovació de l’escola infantil Sambori “després de tres anys de silenci”

La regidora Encarna Ribes denuncia que les memòries valorades agarren pols al despatx de l’Alcaldia mentre es posa en risc una inversió de cinc milions d’euros de la Generalitat

Castelló, 16-09-2022

El PSPV d’Onda lamenta que l’escola infantil Sambori haja estrenat un curs escolar més “sense cap avanç en el projecte de renovació i modernització dels aularis”. La regidora Encara Ribes denuncia que les memòries valorades porten agarrant pols en el despatx de l’alcaldessa Carmina Ballester (PP) des de fa tres anys “sense que ningú siga capaç de moure un dit per a fer realitat la necessària ampliació d’aquest centre escolar”. Per als socialistes d’Onda, “és incomprensible que, tot i ser sabedors dels problemes d’espai que pateix la comunitat escolar, mantinguen bloquejats el projecte i els cinc milions d’euros pressupostats per la Generalitat Valenciana”. “Sense aquest tràmit que només pot fer l’Ajuntament d’Onda correm el risc de perdre la inversió”, emfatitza.

Segons apunta Ribes, la Conselleria d’Educació ha requerit en reiterades ocasions esmenar les deficiències detectades en les memòries “però s’han trobat amb el silenci administratiu de l’Ajuntament com a resposta”. La representant socialista recorda que amb el PSPV al capdavant del govern municipal es va tramitar la sol·licitud perquè les obres arrancaren en 2020 “però des del canvi d’alcaldia no se n’ha sabut res més”. El Partit Socialista d’Onda assenyala a Ballester com la responsable única “perquè segueix obsessionada en confrontar-se públicament amb totes les institucions per a reforçar la seua imatge sense importar-li que la seua actitud perjudique els interessos dels onders i les onderes”. “Els seus fets demostren que la prioritat de l’equip de Carmina Ballester és prioritzar l’estètica dels carrers, el recanvi de voreres i les plantes de plàstic a millorar els espais on estudien i es formen els nostres xiquets i xiquetes”.

Davant això, el grup municipal socialista en bloc insta l’equip de govern a desbloquejar “un treballs que millorarien l’oferta de places del primer cicle d’infantil al nostre poble”. En contraposició al govern del PP local, Encarna Ribes posa en valor “les polítiques socialistes de la Generalitat que aposten per invertir en la renovació de les instal·lacions educatives públiques i la gratuïtat de l’educació de 2 a 3 anys”.

Cal destacar que el projecte de renovació de l’escola infantil promou la redistribució dels espais per a guanyar en comoditat, la renovació de tots els equipaments i l’adaptació dels aularis perquè siguen eficients energèticament. “Esperem que es posen les piles i l’escoleta Sambori siga una realitat com més prompte millor. Onda es mereix unes infraestructures educatives de primera divisió”.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.