El PSPV d’Onda lamenta que Ballester “dilapide” un milió d’euros d’Europa per a deixar l’avinguda País Valencià “tal com estava”

El regidor Ximo Huguet critica que l’alcaldessa haja llançat al fem el plantejament presentat als fons Feder, que incloïa l’ampliació de voreres, la restricció parcial del pas de vehicles i la plantació d’arbres, sent coneixedora que pot comportar la pèrdua de la subvenció

Els socialistes apunten que el cost de manteniment del vial s’incrementarà considerablement degut a que els taulells es taquen fàcilment i assimilen la brutícia, el que dilueix el relat de ciutat sostenible del PP

Onda, 24-09-2022

El PSPV-PSOE lamenta que Onda, amb Carmina Ballester a l’Alcaldia, haja “dilapidat” un milió d’euros de fons europeus per a canviar “només” l’estètica de l’avinguda País Valencià. Segons el regidor Ximo Huguet, artífex la legislatura passada de la consecució dels fons Feder, la reforma del vial no s’ajusta al plantejament urbanístic presentat a Brussel·les, el que podria comportar una penalització per part de la Comissió Europea a l’Ajuntament d’Onda.

“En cap moment s’ha seguit la proposta de convertir l’avinguda en un bulevard comercial verd ni es compleixen els objectius de reduir el volum de trànsit rodat, ni l’impuls de la mobilitat sostenible ni molt menys la renaturalització de la via”. Tot el contrari, apunta. “Només s’ha canviat el paviment i els fanals, ni s’han eixamplat les zones de vianants ni s’han reduït els carrils de circulació de vehicles, tal com plasmava la proposta aprovada per Europa”.

Amb els treballs encara per enllestir, l’edil socialista assenyala que el projecte continua embolicat en una polèmica sense treva. Si no s’entén el per què dels canvis imposats pel PP, molt menys s’entén “que s’haja instal·lat al llarg de l’avinguda un paviment que es taca amb facilitat i que absorbeix la brutícia”. Això, diu, “comença a donar ja mala imatge” i comportarà que s’invertisquen molts recursos econòmics i grans quantitats d’aigua per a mantenir les zones de passeig en bones condicions, el que dilueix el relat de ciutat sostenible del qual fa gala Carmina Ballester”.

Per a Huguet, “Ballester demostra que la seua política és maquillar tot el poble, no té ambició per a transformar la ciutat i avançar cap a un urbanisme del segle XXI”. “Carmina Ballester traurà el seu arsenal mediàtic per a dir que l’avinguda està més bonica que mai, però la realitat és que després de la inversió d’un milió d’euros la ciutadania no notarà cap milloria. Continuarà sent l’avinguda que coneixíem però amb un altre xapat i lluminàries noves”.

“Per la deixadesa del govern del PP, els onders i les onderes hem perdut una oportunitat d’or de convertir l’artèria principal del nostre poble en un referent d’urbanisme amable amb l’entorn i concebut per al ciutadà”.

TRES ANYS I MIG D’IMPROVISACIÓ

Huguet recorda que la consecució dels fons Feder “va ser un triomf per al poble  d’Onda” però adverteix que pot quedar diluït per “les ocurrències de l’alcaldessa Carmina Ballester”. El representant del PSPV explica que la renovació de País Valencià anava lligada al tancament de la ronda nord per la carretera de Tales, a fi de desviar el transit pesat, “però no ha estat així”. Al final “ens hem trobat un projecte mal executat i que a més ha causat gran malestar en els comerços de la zona per la dilatació del temps de treballs”.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.