Silvia Cerdà reclama a l’alcaldessa d’Onda que explique els despreniments a la fàbrica de La Campaneta i reclama accions urgents de protecció

La portaveu del PSPV-PSOE a l’Ajuntament denuncia la falta d’informació de l’equip de govern del PP i reclama serietat en l’execució dels fons europeus “per a no quedar-nos-en fora”

Onda, 24-05-2022

La portaveu socialista a l’Ajuntament d’Onda, Silvia Cerdà, ha demanat a l’alcaldessa de la localitat, Carmina Ballester (PP), que done explicacions sobre l’estat en què es troba l’antiga fàbrica de La Campaneta. Segons ha denunciat Cerdà, una de les parets exteriors se n’ha vingut avall en els últims dies, el que ha evidenciat el mal estat de l’estructura “d’un edifici molt emblemàtic d’Onda i icona de l’expansió industrial local del segle XIX”.

“Tot i els despreniments hem constatat que no s’han pres accions d’urgència per a protegir el complex ni tan sols hem rebut cap resposta formal per part de l’equip de govern, que ha de vetllar per la conservació del nostre patrimoni històric”.

Cerdà ha recordat que des de fa un any s’està treballant a l’interior del recinte fabril per a convertir-lo en un espai social i cultural “gràcies als fons Feder de la Unió Europea que vam aconseguir els socialistes al capdavant de l’Alcaldia durant la passada legislatura”. Des del PSPV-PSOE es pregunten “com és possible que després d’un any d’obres no s’haja fet cap radiografia de l’estat de la fàbrica ni que s’hagen apuntalat les parts més febles de l’estructura”. La portaveu ha reclamat que s’actue “ja” per a evitar que el deteriorament vaja a més.

La regidora socialista ha lamentat que “el Partit Popular haja convertit el projecte europeu de transformació d’Onda en un terròs de sucre desfet”. “Ens preocupa de veritat la imatge que Europa té del nostre municipi. Es va presentar un pla que no s’està complint pel capritx de l’alcaldessa i estem en risc de perdre una subvenció milionària. No ho podem permetre”. Silvia Cerdà es referia així a la remodelació de l’avinguda País Valencià, on no s’estan respectant els criteris subvencionables i pot acabar en un procés sancionador cap a l’Ajuntament d’Onda. “Reclamem serietat per a no quedar-nos-en fora”.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.