Rubio (PSPV-PSOE) qualifica l’acomiadament de les infermeres escolars d’un altre “fracàs” de la gestió de l’equip de govern del PP a Onda

El portaveu del grup municipal socialista acusa l’alcaldessa popular Carmina Ballester de continuar fent un ús partidista de la pandèmia en lloc de vetlar pel benestar dels onders

Onda. 6/10/2020.- El PSPV-PSOE d’Onda critica el lamentable acomiadament de les tres infermeres escolars per part de l’equip de govern del Partit Popular i acusa l’alcaldessa popular Carmina Ballester d’haver enganyat als veïns i veïnes amb la que anava a ser la seua aposta estrela per a esta legislatura. “Una vegada més, ens trobem amb un altre exemple que a Ballester no li preocupa ho més mínim el benestar dels veïns i veïnes d’Onda sinó que l’única cosa que li importa és la demagògia i vendre falses promeses. Ja ho va fer amb les ajudes a autònoms i amb l’ICIO i ara ho torna a fer amb la infermeria escolar que, lluny de gestionar la continuïtat d’este servei, ha decidit fulminar-lo amb la rescissió dels contractes”, explica el regidor del grup municipal socialista, Juan José Rubio.

A més, Rubio retrau la manera en la qual s’han produït els acomiadaments i que, a diferència de quan es va anunciar la posada en marxa d’este servei, l’alcaldessa no haja donat la cara enfront de les professionals sanitàries. “Les tres infermeres van ser acomiadades a través d’una trucada de telèfon que els va fer el regidor de l’Àrea de Ciutat Saludable i Sostenible que es va produir les 20.00 hores, i qui els va dir que l’endemà ja no havien de realitzar la seua labor, però que cobrarien fins a final de mes. Una conducta que res té a veure amb quan se’ls va contractar on tot eren fotos i postureo”, assenyala.

Des del grup municipal socialista es pregunten per què l’alcaldessa ha acomiadat a les infermeres, la seua gran aposta de la legislatura, i donen el seu suport a les professionals “que no es mereixien un menyspreu com el que han tingut per part de l’equip de govern del PP”.

Cal assenyalar que este servei es va posar en marxa a mig gas, ja que en la primera convocatòria per a cobrir les places només va haver dues candidates i després d’una segona convocatòria sols es va aconseguir cobrir tres de les huit places anunciades per als centres de primària i els instituts de la localitat.

A més, el Tribunal de Comptes va demanar un informe sobre les competències de l’ajuntament en esta matèria, ja que la salut és competència de la Generalitat, davant el que Ballester va al·legar que eren una figura per a inculcar hàbits saludables però que, en cap cas, realitzarien labors sanitàries, que per a això els alumnes i alumnes serien traslladats al Centre de Salut més pròxim, “és a dir, res a veure amb la promesa electoral”, apunta Rubio.

El regidor del PSPV-PSOE d’Onda també lamenta que, amb l’inici de curs i la recomanació que no entrara en els centres personal alié a causa de les normes per la COVID-19, “Ballester ho aprofitara per a continuar utilitzant la pandèmia com a arma partidista, en lloc de posar-se en contacte amb el director territorial i resoldre la qüestió en benefici de la comunitat educativa, com van fer altres localitats”.

“Tot este tema ha acabat sent un fracàs més de la gestió de la senyora Ballester, qui sens dubte està més pendent de vendre fum i crear conflictes amb la resta d’administracions que de solucionar els vertaders problemes de tots els seus veïns i veïnes”, conclou Rubio.

 

Rubio (PSPV-PSOE) califica el despido de las enfermeras escolares de otro “fracaso” de la gestión del equipo de gobierno del PP en Onda 

El concejal del grupo municipal socialista acusa a la alcaldesa popular Carmina Ballester de seguir haciendo un uso partidista de la pandemia en lugar de velar por el bienestar de los ondeneses

Onda. 6/10/2020.- El PSPV-PSOE de Onda critica el lamentable despido de las tres enfermeras escolares por parte del equipo de gobierno del Partido Popular y acusa a la alcaldesa popular Carmina Ballester de haber engañando a los vecinos y vecinas con la que iba a ser su apuesta estrella para esta legislatura. “Una vez más, nos encontramos con otro ejemplo de que a Ballester no le preocupa no más mínimo el bienestar de los vecinos y vecinas de  Onda sino que lo único que le importa es la demagogia y vender falsas promesas. Ya lo hizo con las ayudas a autónomos y con el ICIO y ahora lo vuelve a hacer con la enfermería escolar que, lejos de gestionar la continuidad de este servicio, ha decidido fulminarlo con las rescisión de los contratos”, explica el concejal del grupo municipal socialista, Juan José Rubio.   

Además, Rubio reprocha la manera en la que se han producido los despidos y que, a diferencia de cuando se anunció la puesta en marcha de este servicio, la alcaldesa no haya dado la cara frente a las profesionales sanitarias. “Las enfermeras fueron despedidas a través de una llamada de teléfono que les hizo el concejal del Área de Ciudad Saludable y Sostenible que se produjo las 20.00 horas, y quien les dijo que al siguiente día ya no tenían que realizar su labor, pero que cobrarían hasta final de mes. Un proceder que nada tiene que ver con cuando se les contrató donde todo eran fotos y postureo”, añade.

Desde el grupo municipal socialista se preguntan por qué la alcaldesa ha despedido a las enfermeras, su gran apuesta de la legislatura, y dan su respaldo a las profesionales “que no se merecían un desprecio como el que han tenido por parte del equipo de gobierno del PP”.

Cabe señalar que este servicio se puso en marcha a medio gas ya que en la primera convocatoria para cubrir las plazas solo hubo dos candidatas y tras una segunda convocatoria apenas se consiguió cubrir tres de las ocho plazas anunciadas para los centros de primaria y los institutos de la localidad.  

Además, el Tribunal de Cuentas pidió un informe sobre las competencias del ayuntamiento en esta materia, ya que la salud es competencia de la Generalitat, ante lo que Ballester alegó que eran una figura para inculcar hábitos saludables pero que, en ningún caso, realizarían labores sanitarias, que para ello los alumnos y alumnas sería trasladados al Centro de Salud más próximo, “es decir, nada que ver con la promesa electoral”, apunta Rubio. 

El edil del PSPV-PSOE de Onda también lamenta que, con el inicio de curso y la recomendación de que no entrara en los centros personal ajeno debido a las normas por la COVID-19, “Ballester lo aprovechara para seguir utilizando la pandemia como arma partidista, en lugar de ponerse en contacto con el director territorial y resolver la cuestión en beneficio de la comunidad educativa, como hicieron otras localidades”. 

“Todo este tema ha acabado siendo un fracaso más de la gestión de la señora Ballester, quien sin duda está más pendiente de vender humo y crear conflictos con el resto de administraciones que de solucionar los verdaderos problemas de todos sus vecinos y vecinas”, concluye Rubio.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.