Huguet (PSPV-PSOE) destaca la inversió de prop d’un milió d’euros de la Generalitat en els col·legis d’Onda

Els centres escolars de la localitat comptaran amb 23 places més de personal docent, 133.866 euros per a despeses de funcionament i 41.061 euros per a activitats extraescolars

Onda. 7/9/2020.- El portaveu del PSPV-PSOE d’Onda, Ximo Huguet, ha destacat hui, coincidint amb l’inici de curs, la inversió de prop d’un milió d’euros que ha realitzat el Govern del Botànic de Ximo Puig en els col·legis d’Onda per a este curs escolar 2020-2021. En concret, els centres escolars de la localitat comptaran amb 23 places més de personal docent, 133.866 euros per a despeses de funcionament i 41.061 euros per a activitats extraescolars. Estes mesures obeïxen a la clara aposta del partit socialista per una educació de qualitat, complir amb els protocols establits per a la prevenció de la Covid-19 —sempre obeint a criteris científics— i garantir la presencialitat.

Huguet ha destacat que Onda és la segona ciutat de la comarca, per darrere de Vila-real, que més dotació pressupostària ha obtingut per a fer front a l’actual curs escolar. “Un curs molt complex, en què haurem d’anar donant resposta a totes les situacions que es produïsquen en funció de l’evolució de la pandèmia”, apunta.

Així mateix, el portaveu del grup municipal socialista recorda que, abans del mes d’agost, “els centres educatius valencians ja tenien instruccions de l’inici de curs, els plans de contingència i els protocols sanitaris autonòmics i estatal per a proposar la reorganització dels grups en funció dels seus espais, de tal forma que els centres educatius valencians disposen, des de fa setmanes, d’un protocol sanitari per al retorn segur a les aules”.

Huguet ha apuntat també les inversions que s’han realitzat en els col·legis a través del Pla Edificant i que ascendixen a prop de 700.000 euros. “Per fi s’han realitzat les obres per a millorar les infraestructures educatives d’Onda, unes inversions heretades de l’anterior equip de govern socialista i que l’actual alcaldessa del Partit Popular, Carmina Ballester, va paralitzar fa un any”, assenyala.

“Per als socialistes, totes estes inversions demostren que el Consell complix amb el que va prometre, destinar més recursos per a l’educació en temps de pandèmia, al contrari del que fa Ballester que, va prometre una infermera escolar per a cadascun dels centres educatius i ens trobem que, un any més, incomplix la seua paraula en iniciar-se el curs amb només tres infermeres escolars. Una vegada més, la paraula de Ballester es queda a la foto i el titular pagant la seua mala gestió els veïns d’Onda”, conclou Huguet.


Huguet (PSPV-PSOE) destaca la inversión de cerca de un millón de euros de la Generalitat en los colegios de Onda

Los centros escolares de la localidad contarán con 23 plazas más de personal docente, 133.866 euros para gastos de funcionamiento y 41.061 euros para actividades extraescolares

Onda. 7/9/2020.- El portavoz del PSPV-PSOE de Onda, Ximo Huguet, ha destacado hoy, coincidiendo con el inicio de curso, la inversión de cerca de un millón de euros que ha realizado el Govern del Botànic de Ximo Puig en los colegios de Onda para este curso escolar 2020-2021. En concreto, los centros escolares de la localidad contarán con 23 plazas más de personal docente, 133.866 euros para gastos de funcionamiento y 41.061 euros para actividades extraescolares. Estas medidas obedecen a la clara apuesta del partido socialista por una educación de calidad, cumplir con los protocolos establecidos para la prevención de la Covid-19 —siempre obedeciendo a criterios científicos— y garantizar la presencialidad.

Huguet ha destacado que Onda es la segunda ciudad de la comarca, por detrás de Vila-real, que más dotación presupuestaria ha obtenido para hacer frente al actual curso escolar. “Un curso muy complejo, en que tendremos que ir dando respuesta a todas las situaciones que se produzcan en función de la evolución de la pandemia”, apunta.

Asimismo, el portavoz del grupo municipal socialista recuerda que, antes del mes de agosto, “los centros educativos valencianos ya tenían instrucciones del inicio de curso, los planes de contingencia y los protocolos sanitarios autonómicos y estatal para proponer la reorganización de los grupos en función de sus espacios, de tal forma que los centros educativos valencianos disponen, desde hace semanas, de un protocolo sanitario para el retorno seguro a las aulas”.

Huguet ha apuntado también las inversiones que se han realizado en los colegios a través del Pla Edificant y que ascienden a cerca de 700.000 euros. “Por fin se han realizado las obras para mejorar las infraestructuras educativas de Onda, unas inversiones heredadas del anterior equipo de gobierno socialista y que la actual alcaldesa del Partido Popular, Carmina Ballester, paralizó hace un año”, añade.

“Para los socialistas, todas estas inversiones demuestran que el Consell cumple con lo que prometió, destinar más recursos para la educación en tiempos de pandemia, al contrario de lo que hace Ballester que, prometió una enfermera escolar para cada uno de los centros educativos y nos encontramos que, un año más, incumple su palabra al iniciarse el curso con solo tres enfermeras escolares. Una vez más, la palabra de Ballester se queda en la foto y el titular pagando su mala gestión los vecinos de Onda”, concluye Huguet.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Completa esta operación. Esto nos ayuda a eliminar spam. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.