El PSPV-PSOE d’Onda alerta d‘un forat de cinc milions d’euros a l’Ajuntament per la «mala gestió econòmica» de Ballester

 

La regidora socialista Silvia Cerdà retreu a l’alcaldessa que «assenyale altres institucions i llence pilotes fora» per a tapar la seua desídia

Castelló. 10.08.2020.- El PSPV-PSOE d’Onda ha retret «el poc talant polític» de l’alcaldessa de la localitat, Carmina Ballester, en considerar que «continua assenyalant la resta d’administracions i llence pilotes fora per a tapar la seua mala gestió al front de l’ajuntament». La regidora socialista Silvia Cerdà s’ha expressat així després de conéixer «les preocupants dades econòmiques que arrossega el consistori i que alerten d’un forat pressupostari al tancament del segon trimestre de cinc milions d’euros». L’edil ha responsabilitzat l’equip de govern del Partit Popular «de gastar sense cap control» i ha lamentat que en només un any «hagen capgirat cap a mal la bona salut financera de l’Ajuntament». En aquest cas ha recordat que el consistori onder es troba intervingut pel Ministeri d’Hisenda a través d’un Pla Econòmic Financer «perquè en tan sols mig any van aconseguir incomplir la regla de despesa».

Cerdà ha denunciat que Onda pateix ara les conseqüències d’un govern «obsessionat amb els titulars de premsa». Així, ha recordat que «a finals d’any ens van vendre amb música de banda i focs artificials un augment considerable del pressupost municipal, però en cap moment van explicat que venia acompanyat dels informes desfavorables dels tècnics d’intervenció. «Ara és quan es veu que eren uns comptes ficticis i veiem que l’alcaldessa es dedica a repartir les responsabilitats a altres institucions per a amagar la nefasta gestió que els populars estan portant a terme a l’Ajuntament d’Onda».

Al respecte, la socialista ha lamentat que Carmina Ballester haja instaurat a Onda «una política de molt baix perfil», doncs des d’un primer minut «el govern popular es dedica a reclamar qüestions de difícil consecució per a després llançar el crit al cel quan ho deneguen al·ludint que ho fan perquè són de partit diferent». Així ha ocorregut amb l’abocador i amb les demandes a la Diputació de qüestions que no li són de la seua competència. La regidora ha lamentat que s’intente manipular l’opinió pública d’aquesta manera, deixant de costat els valors de la política municipal com són el treball, la responsabilitat i el compromís amb la ciutadania.

Pel que fa als deutes de la Generalitat i el Govern d’Espanya, Silvia Cerdà ha recordat a l’alcaldessa que «cap institució paga abans que l’obra siga executada, certificada i entregada», pel que ha instat a Ballester a que treballe per a executar les obres del Pla Edificant i FEDER i que faça els tràmits administratius corresponents perquè s’abonen les quantitats pendents quan pertoque.

 

 

El PSPV-PSOE de Onda alerta de un agujero de cinco millones de euros en el Ayuntamiento por la «mala gestión económica» de Ballester

La concejala socialista Silvia Cerdà reprocha a la alcaldesa que «señale a otras instituciones y tire pelotas fuera» para tapar su desidia


Castelló. 10.08.2020.- El PSPV-PSOE de Onda ha reprochado «el poco talante político» de la alcaldesa de la localidad, Carmina Ballester, al considerar que «continúa señalando al resto de administraciones y tire pelotas fuera para tapar su mala gestión al frente del ayuntamiento». La concejala socialista Silvia Cerdà se ha expresado así después de conocer «los preocupantes datos económicos que arrastra el consistorio y que alertan de un agujero presupuestario al cierre del segundo trimestre de cinco millones de euros». La edila ha responsabilizado al equipo de gobierno del Partido Popular «de gastar sin ningún control» y ha lamentado que en tan solo un año «hayan minado la buena salud financiera del Ayuntamiento». En este caso ha recordado que el consistorio ondense se encuentra intervenido por el Ministerio de Hacienda a través de un Plan Económico Financiero «porque en sus primeros seis meses en el poder consiguieron incumplir la regla de gasto».

Cerdà ha denunciado que Onda sufre ahora las consecuencias de un gobierno «obsesionado con los titulares de prensa». Así, ha recordado que «a finales de año nos vendieron con música de banda y fuegos artificiales un aumento considerable del presupuesto municipal, pero en ningún momento explicaron que venía acompañado de los informes desfavorables de los técnicos de intervención. «Ahora es cuando se ve que eran unas cuentas ficticias y vemos que la alcaldesa se dedica a repartir las responsabilidades a otras instituciones para esconder la nefasta gestión que los populares están llevando a cabo en el Ayuntamiento de Onda».

Al respeto, la socialista ha lamentado que Carmina Ballester haya instaurado en Onda «una política de muy bajo perfil», pues desde un primer minuto «el gobierno popular se dedica a reclamar cuestiones de difícil consecución para después lanzar el grito al cielo cuando lo deniegan aludiendo a que lo hacen porque son de partido diferente». Así ha ocurrido con el vertedero y con las demandas a la Diputación de cuestiones que no le son competencia. La regidora ha lamentado que se intente manipular a la opinión pública de este modo, dejando de lado los valores de la política municipal como son el trabajo, la responsabilidad y el compromiso con la ciudadanía.

En cuanto a las deudas de la Generalitat y el Gobierno de España, Silvia Cerdà ha recordado a la alcaldesa que «ninguna institución paga antes de que la obra sea ejecutada, certificada y entregada», por lo que ha instado a Ballester a que trabaje para ejecutar las obras del Plan Edificant y los FEDER y que haga los trámites administrativos correspondientes para que se abonen las cantidades pendientes cuando corresponda.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.