El PSPV-PSOE d’Onda lamenta que Ballester abandone les inversions de l’1,5% cultural al castell

La regidora socialista Marta Piquer assegura que les obres de millora compten amb una resolució provincial concedida en 2019 pel Ministeri de Foment

 

Castelló. 18/6/2020.- El PSPV-PSOE d’Onda lamenta que l’alcaldessa d’Onda del Partit Popular, Carmina Ballester, haja “abandonat” les inversions de l’1,5% cultural per a la posada en valor del castell de la localitat. Tal com explica la regidora del grup municipal socialista, Marta Piquer, “els socialistes aconseguim en l’anterior legislatura l’1,5% cultural per a dur a terme obres d’adequació en la zona nord del Palau Taifa del castell d’Onda”.

 

“El Ministeri de Foment aportava el 50% del pressupost total de l’actuació —que ascendia a 434.075,40 euros— i, amb esta intervenció, es pretenia dotar de més atractiu al castell d’Onda per a incrementar el seu potencial turístic i augmentar el nombre de visites, amb el que també es milloraria l’activitat econòmica en la localitat”, explica Piquer. “És més —postil·la— l’actual equip de govern va heretar de l’anterior govern del PSPV-PSOE projectes per més de 15 milions d’euros, del Pla Edificant, els Fons FEDER i l’1,5% Cultural”.

Amb tot, Piquer lamenta que, ara, “es permeten el luxe de no executar el projecte del castell amb l’excusa que no tenen la resolució definitiva quan la veritat és que disposen d’una resolució provincial concedida el 3 d’abril de 2019 per part de la Direcció General d’Arquitectura, Habitatge i Sòl del Ministeri de Foment”.

Per a la regidora socialista, “este fet demostra la mala gestió de Ballester en un assumpte tan important com és el turisme i que, precisament ara, és un dels sectors que més suport de les administracions necessita per a pal·liar els efectes de la pandèmia”.

“Invertir al castell més de 400.000 euros redundaria en l’atracció de més turisme a la nostra població i major dinamització econòmica en la nostra població, la qual cosa pal·liaria les xifres d’aturats que han anat en augment en l’últim any —fins als 2.137 aturats—, la majoria d’ells del sector serveis. Per això, no entenem com Ballester torna ha fer un ús partidista dels projectes municipals i s’atreveix a posar traves a esta inversió”, conclou Piquer.

El PSPV-PSOE de Onda lamenta que Ballester abandone las inversiones del 1,5% cultural en el castillo 

La concejala socialista Marta Piquer asegura que las obras de mejora cuentan con una resolución provincial concedida en 2019 por el Ministerio de Fomento

Castelló. 18/6/2020.- El PSPV-PSOE de Onda lamenta que la alcaldesa de Onda del Partido Popular, Carmina Ballester, haya “abandonado” las inversiones del 1,5% cultural para la puesta en valor del castillo de la localidad. Tal como explica la concejala del grupo municipal socialista, Marta Piquer, “los socialistas conseguimos en la anterior legislatura el 1,5% cultural para llevar a cabo obras de adecuación en la zona norte del Palacio Taifa del castillo de Onda”.

“El Ministerio de Fomento aportaba el 50% del presupuesto total de la actuación —que ascendía a 434.075,40 euros— y, con esta intervención, se pretendía dotar de más atractivo al castillo de Onda para incrementar su potencial turístico y aumentar el número de visitas, con lo que también se mejoraría la actividad económica en la localidad”, añade Piquer. “Es más —apostilla— el actual equipo de gobierno heredó del anterior gobierno del PSPV-PSOE proyectos por más de 15 millones de euros, del Pla Edificant, los Fondos FEDER y el 1,5% Cultural”.

Con todo, Piquer lamenta que, ahora, “se permitan el lujo de no ejecutar el proyecto del castillo con la excusa de que no tienen la resolución definitiva cuando lo cierto es que disponen de una resolución provincial concedida el 3 de abril de 2019 por parte de la Dirección General de Arquitectura, Vivienda y Suelo del Ministerio de Fomento”.

Para la concejala socialista, “este hecho demuestra la mala gestión de Ballester en un asunto tan importante como es el turismo y, precisamente ahora, es uno de los sectores que más apoyo de las administraciones necesita para paliar los efectos de la pandemia”.

“Invertir en el castillo más de 400.000 euros redundaría en la atracción de más turismo a nuestra población y mayor dinamización económica en nuestra población, lo que paliaría las cifras de parados que han ido en aumento en el último año —hasta los 2.137 parados—, la mayoría de ellos del sector servicios. Por ello, no entendemos cómo Ballester vuelve ha hacer un uso partidista de los proyectos municipales y se atreve a poner trabas a esta inversión”, concluye Piquer.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.