Huguet destapa les mentides de Ballester en demostrar amb números una pujada de l’ICIO de fins al 200%

Ximo Huguet acusa l’alcaldessa de “castigar” a les empreses “en el moment en què més ajudes necessiten” pel seu “afany recaptatori”

 

Onda. 17/4/2020.- La pujada de l’Impost de Construcció, Instal·lacions i Obres (ICIO) impulsada per l’alcaldessa d’Onda del Partit Popular, Carmina Ballester, suposarà un “càstig” per a les empreses dels 12 polígons amb què compta la població. Així ho ha manifestat el portaveu socialista, Ximo Huguet, qui ha lamentat que el PP “castigue al sector de la construcció quan ara, més que mai, necessita el suport de totes les institucions per a evitar la pèrdua de llocs de treball”. En concret, Ballester puja un 50% l’impost en el polígon que esta bonificat i un 200% en la resta.

 

Huguet ha lamentat que, en plena crisi de la Covid-19, l’equip de govern del PP haja aprovat una pujada de l’impost “que suposarà, en alguns casos, pagar fins al triple del que s’havia de pagar ara, quan el que havia d’haver fet és just el contrari, reduir l’impost per a minimitzar l’impacte de l’Estat d’Alarma pel Covid-19”.

 

A més, el portaveu socialista s’ha mostrat especialment crític amb el fet que, damunt, l’alcaldessa, “té la poca vergonya d’enganyar públicament i dir que ha baixat l’ICIO en un polígon quan sap que la baixada s’aplica després de la pujada aprovada, amb el que l’import total és més alt que l’actual”.

 

Huguet ha recordat que amb la pujada de l’ICIO aprovada la taxa per les obres en naus industrials passarà de 93 euros a 302 euros, i en els polígons amb menys del 50 per cent de la superfície ocupada passaran de pagar 93 euros a 151 euros, malgrat la rebaixa del 50 per cent.

 

 

“Onda –ha afegit el portaveu municipal socialista- no es mereix a una alcaldessa que enganya i que dóna l’esquena al sector més important del municipi, quan ens trobem en el moment més crític, on la majoria del comerç local ha hagut de baixar la persiana, la indústria i la construcció han hagut de parar-se dues setmanes, i la resta del comerç funciona a meitat gas”. Per això, ha lamentat que “mentre la Diputació, la Generalitat i el Govern d’Espanya estan impulsant tot tipus de mesures de suport, Ballester, pel seu afany recaptatori, aprova una pujada en el pitjor moment”.

 

Huguet destapa las mentiras de Ballester al demostrar con números una subida del ICIO de hasta el 200%

 

Ximo Huguet acusa a la alcaldesa de “castigar” a las empresas “en el momento en que más ayudas necesitan” por su “afán recaudatorio”

 

Onda. 17/4/2020.- La subida del Impuesto de Construcción, Instalaciones y Obras (ICIO) impulsada por la alcaldesa de Onda del Partido Popular, Carmina Ballester,  supondrá un “castigo” para las empresas de los doce polígonos con que cuenta la población. Así lo ha manifestado el portavoz socialista, Ximo Huguet, quien ha lamentado que el PP “castigue al sector de la construcción cuando ahora, más que nunca, necesita el apoyo de todas las instituciones para evitar la pérdida de puestos de trabajo”. En concreto, Ballester sube un 50% el impuesto en el polígono que esta bonificado y un 200% en el resto.

 

Huguet ha lamentado que, en plena crisis del Covid-19, el equipo de gobierno del PP haya aprobado una subida del impuesto “que supondrá, en algunos casos, pagar hasta el triple de lo que se tenía que pagar ahora, cuando lo que tenía que haber hecho es justo lo contrario, reducir el impuesto para minimizar el impacto del Estado de Alarma por el Covid-19”.

 

Además, el portavoz socialista se ha mostrado especialmente crítico con el hecho de que, encima, la alcaldesa, “tiene la desfachatez de engañar públicamente y decir que ha bajado el ICIO en un polígono cuando sabe que esa bajada se aplica después de la subida aprobada, con lo que el importe total es más alto que el actual”.

 

Huguet ha recordado que con la subida del ICIO aprobada la tasa por las obras en naves industriales pasará de 93 euros a 302 euros, y en los polígonos con menos del 50 por ciento de la superficie ocupada pasarán de pagar 93 euros a 151 euros, pese a la rebaja del 50 por ciento.

 

“Onda –ha añadido el portavoz municipal socialista- no se merece a una alcaldesa que engaña y que da la espalda al sector más importante del municipio, cuando nos encontramos en el momento más crítico, donde la mayoría del comercio local ha tenido que bajar la persiana, la industria y la construcción han tenido que pararse dos semanas, y el resto del comercio funciona a mitad gas”. Por ello, ha lamentado que “mientras la Diputación, la Generalitat y el Gobierno de España están impulsando todo tipo de medidas de apoyo, Ballester, por su afán recaudatorio, aprueba una subida en el peor momento”.

 

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Completa esta operación. Esto nos ayuda a eliminar spam. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.