El PSPV-PSOE d’Onda proposa destinar els 211.000 euros que rebran del Fons de Cooperació Municipal de la Diputació de Castelló a la promoció del comerç local

El portaveu municipal socialista Ximo Huguet considera que “ara més que mai cal donar suport al comerç de proximitat” afectat pel Covid-19

 

Onda. 4/4/2020.- El PSPV-PSOE d’Onda proposa que els 211.000 euros que rebrà la localitat de l’aportació de la Diputació de Castelló del Fons de Cooperació Municipal es destinen a la promoció del comerç local amb la finalitat de pal·liar l’impacte de l’Estat d’Alarma declarat per l’emergència sanitària del Covid-19.

 

El portaveu municipal socialista, Ximo Huguet, explica que este sector conforma “una part vital de la ciutat” per la qual cosa cal invertir en campanyes institucionals i, “ara més que mai, s’han de destinar recursos econòmics i tècnics de l’ajuntament per a recolzar el comerç de proximitat”.

 

Per altra banda, el grup municipal socialista també proposa un pla de promoció turística per als mesos d’estiu on es promocione l’arribada a Onda de turistes, com a mesura de dinamització de la ciutat i promoció del castell i entorn natural. “Estes mesures proposades creiem que són accions factibles per poder fer front a les primeres conseqüències del Covid-19 durant els mesos d’estiu”, apunten des del PSPV-PSOE d’Onda.

 

Huguet recorda que l’Ajuntament d’Onda rebrà, en els pròxims dies, una injecció econòmica de 211.000 euros corresponents a l’aportació de la Diputació de Castelló del Fons de Cooperació Municipal de la Comunitat Valenciana. Segons assenyala el portaveu del PSOE-PSPV d’Onda, esta mesura “permetrà al nostre ajuntament disposar d’una important ajuda econòmica per a fer front a les repercussions socials i econòmiques que provoca l’actual emergència sanitària pel coronavirus”.

 

Ximo Huguet destaca que la mesura s’ha adoptat “sols dos dies després que Presidència de la Generalitat publicara en el DOGV la resolució d’adjudicació del citat fons que, sumant les aportacions de totes dues administracions, suposarà més de 422.000 euros per a Onda i els seus veïns”.

 

El portaveu dels socialistes d’Onda explica que el fons de cooperació municipal és de naturalesa incondicionada i no finalista. “No obstant això, amb absolut respecte a la naturalesa d’este Fons i a la plena autonomia municipal, tant des de la Generalitat Valenciana com des de la Diputació, s’ha apuntat la necessitat que els ajuntaments prioritzen les actuacions destinades a finançar inversions amb l’objectiu de reactivar els sectors productius en els diferents municipis, així com les destinades a pal·liar les repercussions socials i econòmiques a conseqüència del Covid-19”, conclou.

 

 

 

El PSPV-PSOE de Onda propone destinar los 211.000 euros que recibirán del Fondo de Cooperación Municipal de la Diputación de Castelló a la promoción del comercio local

 

El portavoz municipal socialista Ximo Huguet considera que “ahora más que nunca hay que apoyar al comercio de proximidad” afectado por el Covid-19

 

 

Onda. 4/4/2020.- El PSPV-PSOE de Onda propone que los 211.000 euros que recibirá la localidad de la aportación de la Diputación de Castelló del Fondo de Cooperación Municipal de la Comunitat Valenciana se destinen a la promoción del comercio local con el fin de paliar el impacto del Estado de Alarma declarado por la emergencia sanitaria del Covid-19.

 

El portavoz municipal socialista, Ximo Huguet, explica que este sector conforma “una parte vital de la ciudad” por lo que hay que invertir en campañas institucionales y, “ahora más que nunca, se tienen que destinar recursos económicos y técnicos del ayuntamiento para apoyar el comercio de proximidad”.

 

Por otro lado, el grupo municipal socialista también propone un plan de promoción turística para los meses de verano donde se promocione la llegada a Onda de turistas, como medida de dinamización de la ciudad y promoción del castillo y el entorno natural. “Estas medidas propuestas creemos que son acciones factibles para poder hacer frente a las primeras consecuencias del Covid-19 durante los meses de verano”, apuntan desde el PSPV-PSOE de Onda.

 

Huguet recuerda que el Ayuntamiento de Onda recibirá, en los próximos días, una inyección económica de 211.000 euros correspondientes a la aportación de la Diputación de Castelló del Fondo de Cooperación Municipal de la Comunidad Valenciana. Según señala el portavoz del PSOE-PSPV de Onda, esta medida “permitirá a nuestro ayuntamiento disponer de una importante ayuda económica para hacer frente a las repercusiones sociales y económicas que provoca la actual emergencia sanitaria por el coronavirus”.

 

Ximo Huguet destaca que la medida se ha adoptado “solo dos días después de que Presidencia de la Generalitat publicara en el DOGV la resolución de adjudicación del citado fondo que, sumando las aportaciones de ambas administraciones, supondrá más de 422.000 euros para Onda y sus vecinos”.

 

El portavoz de los socialistas de Onda explica que el fondo de cooperación municipal es de naturaleza incondicionada y no finalista. “Sin embargo, con absoluto respecto a la naturaleza de este fondo y a la plena autonomía municipal, tanto desde la Generalitat Valenciana como desde la Diputación, se ha apuntado la necesidad que los ayuntamientos priorizan las actuaciones destinadas a financiar inversiones con el objetivo de reactivar los sectores productivos en los diferentes municipios, así como las destinadas a paliar las repercusiones sociales y económicas a consecuencia del Covid-19”, concluye.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Completa esta operación. Esto nos ayuda a eliminar spam. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.