El PSPV-PSOE denuncia l’actitud propagandística de l’Ajuntament d’Onda i demana lleialtat institucional

El portaveu Ximo Huguet critica que el regidor d’Hisenda, Salvador Aguilella, acuse la Diputació de discriminar la localitat “quan des del primer minut sabien que demanaven més quantitat que la pressupostada per a tots els municipis de Castelló”

Onda. 10/4/2020.- El portaveu del grup municipal socialista a l’Ajuntament d’Onda, Ximo Huguet, ha requerit a l’equip de govern municipal i al regidor d’Hisenda, Salvador Aguilella, “que deixen de costat la seua estratègia victimista i que es posen a treballar d’una vegada pels onders i les onderes”. Huguet s’ha referit així després de les últimes declaracions d’Aguilella en què, “sense cap pèl en la llengua”, acusa la Diputació de discriminar Onda en no rebre els 7 milions d’euros que reclamava a través de la bestreta extraordinària de tresoreria que la institució provincial ha activat per a donar liquiditat als ajuntaments.

 

El portaveu socialista ho qualifica com “un atac gratuït i demagògic”, perquè el mateix regidor del Partit Popular “coneixia des d’un primer moment que hi havia cinc milions extra per a repartir entre els 135 municipis després d’haver avançat 43 milions d’euros en una primera bestreta a la que Onda no s’hi va acollir”. Huguet ha lamentat “que es faça política a través de la manipulació dels veïns i les veïnes d’Onda, perquè tot i saber que estaven demanant més quantitat que la pressupostada ara ho estan venent com un greuge cap a la nostra localitat”.

“La cosa s’agreuja més si recordem que Salvador Aguilella ha estat diputat d’Hisenda de la Diputació de Castelló. Ell coneix més que ningú com funciona la corporació i és conscient que els consistoris han d’actuar des d’un sentit solidari amb la resta”. Al fil, ha afegit que “si tots els municipis de grandària similar a Onda sol·licitaren el màxim que permet la llei la Diputació col·lapsaria perquè no podria fer front a totes les peticions”.

D’altra banda, Huguet també ha criticat “l’obstinació” del regidor d’Hisenda “de fer calar la mentida de que la Diputació disposa de 50 milions euros als bancs que podem gastar quan no és cert, perquè la llei d’estabilitat pressupostària que va impulsar i aprovar el mateix Partit Popular ens ho impedeix”.

 

L’Ajuntament d’Onda no té tensions

En un altre sentit, el regidor socialista ha recordat que l’Ajuntament d’Onda va tancar l’any 2019 amb sis milions d’euros en tresoreria i sis milions d’euros de romanents “gràcies a la bona gestió de l’equip de govern liderat pels socialistes durant la legislatura passada”.

“El consistori no té tensions de tresoreria”, per això “està clar que, una vegada més, estem davant la política propagandística que ha implementat el Partit Popular i l’alcaldessa Carmina Ballester a l’Ajuntament d’Onda”. “No tot val en política”, ha manifestat”.

Així mateix, Huguet ha defensat que és el consistori onder el que rebrà una major quantitat de recursos d’aquesta bestreta extraordinària amb 1,8 milions d’euros, al que s’ha de sumar el Fons de Cooperació Municipal, pel qual Onda ingressarà 211.000 euros més per part de la Diputació i 105.000 més del Pla 135. En total, 2,16 milions d’euros en aquest període de crisi sanitària.

Ximo Huguet ha demanat “lleialtat institucional i altura de mires en moments tan delicats com el que vivim. El que necessitem és sumar esforços, no posar entrebancs ni intentar usar la crisi sanitària com a revulsiu polític”.

 

El PSPV-PSOE denuncia la actitud propagandística del Ayuntamiento de Onda y pide lealtad institucional

 

El portavoz Ximo Huguet critica que el concejal de Hacienda, Salvador Aguilella, acuse a la Diputación de discriminar a la localidad “cuando desde el primer minuto sabían que pedían más cantidad que la presupuestada para todos los municipios de Castelló”

 

 

Onda. 10/4/2020.- El portavoz del grupo municipal socialista en el Ayuntamiento de Onda, Ximo Huguet, ha requerido al equipo de gobierno municipal y al concejal de Hacienda, Salvador Aguilella, “que dejen de lado su estrategia victimista y que se pongan a trabajar de una vez por los y las ondenses”. Huguet se ha referido así después de las últimas declaraciones de Aguilella en las que, “sin ningún pelo en la lengua”, acusa a la Diputación de Castelló de discriminar a Onda por no recibir los 7 millones de euros que reclamaba a través del anticipo extraordinario de tesorería que la institución provincial ha activado para dar liquidez a los ayuntamientos.

 

El portavoz socialista lo califica como “un ataque gratuito y demagógico”, porque el mismo concejal del Partido Popular “conocía desde un primer momento que había cinco millones extra para repartir entre los 135 municipios de la provincia después de haber avanzado 43 millones de euros en un primer anticipo al que Onda no se acogió”. Huguet ha lamentado “que se haga política a través de la manipulación de los vecinos y las vecinas de Onda, porque a pesar de saber que estaban pidiendo más cantidad que la presupuestada, ahora lo están vendiendo como un agravio hacia nuestra localidad”.

“La cosa se agrava más si recordamos que Salvador Aguilella ha sido diputado de Hacienda de la Diputación de Castellón. Él conoce más que nadie cómo funciona la corporación y es consciente de que los consistorios tienen que actuar desde un sentido solidario con el resto”. Al hilo, ha añadido que “si todos los municipios de tamaño similar a Onda solicitaran el máximo que permite la ley, la Diputación colapsaría porque no podría hacer frente a todas las peticiones”.

Por otro lado, Huguet también ha criticado “la obstinación” del edil de Hacienda “de hacer calar la mentira de que la Diputación dispone de 50 millones euros en los bancos que podemos gastar cuando no es cierto, porque la ley de estabilidad presupuestaria que impulsó y aprobar el mismo Partido Popular nos lo impide”.

 

El ayuntamiento de Onda no tiene tensiones de tesorería

En otro sentido, el regidor socialista ha recordado que el Ayuntamiento de Onda cerró en 2019 con seis millones de euros en tesorería y seis millones de euros de remanentes “gracias a la buena gestión del equipo de gobierno liderado por los socialistas durante la legislatura pasada”.

“El consistorio no tiene tensiones de tesorería”, por eso “está claro que, una vez más, estamos ante la política propagandística que ha implementado el Partido Popular y la alcaldesa Carmina Ballester en el Ayuntamiento de Onda”. “No todo vale en política”, ha manifestado.

Asimismo, Huguet ha defendido que es el consistorio ondense el que recibirá una mayor cantidad de recursos del anticipo extraordinario con 1,8 millones de euros, al que se tiene que sumar el Fondo de Cooperación Municipal, por el cual Onda ingresará 211.000 euros más por parte de la Diputación y 105.000 más del Plan 135. En total, 2,16 millones de euros en este periodo de crisis sanitaria.

Ximo Huguet ha pedido “lealtad institucional y altura de miras en momentos tan delicados como el que vivimos. Lo que necesitamos es sumar esfuerzos, no poner trabas ni intentar usar la crisis sanitaria como revulsivo político”.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.