Huguet enlletgeix que el PP utilitze als veïns d’Onda per a amagar “el seu interés partidista” contra el pla de residus que aplaudia en 2012

> El portaveu socialista defensa que el PSPV no s’oposa a la consulta ciutadana però exigeix explicacions al PP “de per què es feia fotos amb Moliner fa set anys i ara obri una guerra”

Onda. 11/09/2019. El Grup Municipal Socialista d’Onda s’ha abstingut hui en el ple en el qual l’Ajuntament ha aprovat la convocatòria d’una consulta popular sobre l’ampliació de l’abocador de Reciplasa. El portaveu socialista, Ximo Huguet, ha defensat que el PSPV no s’oposa a una consulta ciutadana però s’absté perquè “aquesta iniciativa només té un objectiu: utilitzar als veïns d’Onda per a amagar un interés partidista del PP basat exclusivament en la confrontació amb les administracions i organismes que no controla”.

Huguet ha reptat a l’alcaldessa al fet que explique “per què el PP aplaudia en 2012 el pla de gestió de residus, quan l’ex president Javier Moliner es feia fotos i anunciava a so de bombo i platerets que els residus es convertiria en combustible”. El portaveu del Grup Municipal Social també s’ha dirigit al regidor Salvador Aguilella, que va compartir govern amb Moliner en la Diputació, per a preguntar-li si “l’expresident provincial del PP i expresident de la Diputació ens va mentir quan afirmava que hi havien trobat un jaciment de combustible a Onda”.

El regidor socialista ha enlletgit al PP “els seus nuls remordiments a utilitzar a la població en un tema tan sensible com el tractament dels residus amb l’única finalitat de traure rèdit polític. No sé si guanyaran vots, però han perdut tota la decència”.

Huguet ha recordat que el pla de gestió de residus ara qüestionat pel PP d’Onda es va aprovar amb Mario García com a president en funcions del Consorci del Pla Zonal 2, també diputat del PP i company d’Aguilella en la Diputació. “Vostés critiquen ara, la qual cosa llavors per a Alberto Fabra, president de la Generalitat amb el PP, era un avanç en el tractament dels residus perquè permetria reutilitzar o reciclar el 90% dels residus. Ara utilitzaran la seua demagògia habitual per a dir que deixen en mans de la ciutadania la decisió, però en realitat només busquen polititzar el pla de residus i obrir una guerra perquè ja no controlen la diputació, ni la Generalitat ni el Consorci de Residus de la Zona C2”, ha lamentat Huguet.

Huguet ha exigit que aquesta consulta es realitze amb totes les garanties legals i de transparència informativa. Dos aspectes que fins al moment no es donen, perquè s’està qüestionant la legalitat d’aquesta consulta per part d’altres municipis afectats i per part de la Generalitat. I a més que s’explique els “pros i contres” per als veïns d’Onda de realitzar totes la inversions contemplades en el pla de Gestió per a millorar les instal·lacions de Reciplasa o de no executar-les. Un aspecte que fins a aquest moment tampoc es dóna.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.