El PSPV reivindica la inversió en educació per a facilitar la ‘volta al col·le’ de les famílies

> La regidora Encarna Ribes destaca que els governs socialistes a l’Ajuntament d’Onda i la Generalitat han reduït les despeses per a les famílies i millorat la conciliació.

Onda. 16/09/2019. Més ajudes a l’alumnat de 0-6 anys, ampliació de l’Escola Oberta, potenciació de les Escoles Esplai, ajudes al desplaçament en ensenyaments no obligatoris,… La regidora socialista Encarna Ribes enumera algunes de les polítiques impulsades pel Grup Municipal Socialista a Onda que, al costat d’iniciatives com el Xarxa Llibres, els bons infantils o l’ampliació de xarxa d’aules de 2 anys, “fan que les famílies afronten la volta al col·le amb una menor despesa i amb majors possibilitats de conciliació familiar”.

L’edil socialista reivindica que “amb el PSPV en les institucions millora la inversió en educació, es redueix el desemborsament econòmic que les famílies han hagut de realitzar en l’inici de curs i han millorat les possibilitats de conciliació laboral i familiar”. Ribes subratlla que “les mesures impulsades a Onda pel govern socialista de Ximo Huguet han possibilitat que l’arrencada del nou curs escolar siga més amable per a les famílies. L’educació és un pilar en la nostra societat i és ací on els socialistes no escatimarem diners ni esforços”.

El Grup Municipal Socialista d’Onda recorda que va ser l’anterior govern municipal el que va impulsar ajudes per 110.000 euros en l’etapa d’infantil de 0 a 3 anys; va mantindre les ajudes directes als centres en 3 a 5 anys (més de 26.000 euros); va ampliar les ajudes per a desplaçament en ensenyaments no obligatoris a través del Servei regular de transport cap a Castelló i Vila-real.

El PSPV també va millorar l’Escola Oberta, amb una inversió de 70.000 euros, per a la conciliació laboral i familiar, amb mes places, millors espais i tallers,  i una reserva de places directes per a famílies en risc d’exclusió social. La regidora socialista també destaca l’esforç “tècnic i econòmic per a potenciar les Escoletes d’Esplai amb una inversió de 130.000 euros, on s’inclou l’ampliació de l’escoleta mes demandada, la de ceràmica a tot el mes d’agost, i l’ampliació de la d’esports per a cobrir totes les edats”.

Ribes recorda a més que “també es va fer un pas important en la inclusió social en reservar places a les escoles d’estiu per a xiquets i xiquetes amb necessitats especials, convertint a Onda en un exemple d’integració social, tot amb la coordinació entre diferents àrees municipals”.

Totes aquestes iniciatives municipals s’han sumat a les de la Generalitat Valenciana liderada per Ximo Puig, on amb la gratuïtat dels llibres de text, per mig de XARXA LLIBRES, l’augment  de les beques de menjador, on ja es beneficien 136.000 estudiants o el bo infantil de 0 a 3 anys en el que han crescut les ajudes mínimes i les màximes, podem vore clarament que  “Des que la Comunitat Valenciana està governada pels socialistes s’han augmentat ajudes i prestacions en tots els nivells educatives al igual que en l’etapa governada pels socialistes a Onda”, conclou la regidora socialista Encarna Ribes.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.