El PSPV lamenta que l’edil Salvador Aguilella “es torne a embolicar amb els comptes municipals”

> El Grup Socialista critica que presenten un informe de situació comptable a meitat d’exercici com si fóra la liquidació anual

Onda. 04/09/2019. El Grup Municipal Socialista d’Onda lamenta que “el regidor d’Hisenda, Salvador Aguilella (PP), es torne a embolicar amb els comptes municipals”. Els socialistes lamenten que Aguilella haja presentat un informe d’intervenció sol del segon trimestre de 2019 com si es tractara de la liquidació anual del pressupost municipal. “No dubtem del treball tècnic, però sí que qüestionem la interpretació política que ha venut el regidor del PP”, lamenten.

El PSPV critica que Aguilella haja parlat de l’existència d’un dèficit de 3.351.486,35 euros i que haja assegurat que l’informe “demostra que l’anterior Govern va incomplir l’objectiu d’estabilitat pressupostària, deixant a l’Ajuntament en una greu situació econòmica”, tal com recull la nota emesa per l’Ajuntament d’Onda.

El Grup Socialista puntualitza que “es tracta d’un informe de situació comptable a meitat de l’exercici, i com tothom sap, menys pel que sembla el regidor d’Hisenda, el pressupost municipal es confecciona amb caràcter anual contemplant les partides de despesa i ajustant-les amb les partides d’ingressos. No obstant això, el flux d’ingressos i despeses al llarg de l’any no es generen al mateix temps, així ocorre que molts ingressos provinents de programes amb altres administracions es reben en els últims mesos de l’any, així com els ingressos per la recaptació de l’IBI o altres impostos, mentre que les despeses és normal que a meitat de l’exercici estiguen ja compromesos (que no pagats), especialment els que es refereixen a obres i serveis”.

Aquesta situació genera, aclareix el Grup Socialista, que qualsevol informe comptable realitzat a meitat de l’exercici econòmic genere un dèficit entre les despeses, que estan majoritàriament compromesos comptablement, i els ingressos que només es comptabilitzen els que s’han rebut fins a aqueix moment, faltant computar els que es rebran fins a final d’any. “Ja podem avançar que al març de 2020, quan es realitze la liquidació del pressupost, hi haurà superàvit. I en un exercici de malabarisme polític, el PP serà capaç d’apuntar-se el mèrit a la seua gestió quan no és així”, apunten.

Les declaracions del regidor d’Hisenda Salvador Aguilella són si més no preocupants ja que demostren un total desconeixement per la seua part del funcionament dels comptes públics i de l’execució del pressupost municipal. “Algú hauria d’explicar-li les nocions bàsiques del funcionament de les Hisendes Locals. Per ventura no hi ha ningú en el PP d’Onda preparat per a almenys assessorar els seus regidors? I una altra pregunta més inquietant: Es pot governar un ajuntament en aquestes condicions?”, conclou el Grup Municipal Socialista.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.