Onda ofereix diferents ajudes per a impulsar la dinamització econòmica i la creació d’ocupació

  • El consistori busca fomentar la creació de noves empreses i la contractació d’aturats onders

L’Ajuntament d’Onda ha posat en marxa una línia d’ajudes per a fomentar la creació de noves empreses a la ciutat. Així, el consistori subvencionarà fins al 50% dels costos d’inici per a aquelles empreses amb caràcter innovador, en un sentit ampli del concepte, i les companyies que decidisquen instal·lar-se en el centre històric de la localitat. L’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, explica que “aquestes línies de subvenció vénen concordes a la política que ha desenvolupat l’actual equip de govern durant tota la legislatura i que busca potenciar la creació d’ocupació en la localitat. Des del principi del nostre mandat, ha sigut una prioritat aquestes polítiques de foment de l’ocupació dins de les possibilitats i competències del consistori, hem treballat dur per a reduir la taxa de l’atur d’un 30% a un 14% i pensem que, gràcies a iniciatives com aquesta, les xifres poden continuar millorant”.

Les subvencions es podran sol·licitar fins al 16 de setembre i ho podrà fer qualsevol empresa o autònom que s’haja donat d’alta a partir de l’1 de gener del 2019, que tinga la seua seu social a Onda i que complisca la finalitat de l’ajuda. Els costos subvencionables són: els honoraris de la redacció del projecte de viabilitat de l’empresa; les inversions materials com a béns d’equip instal·lats en el centre de treball i les inversions immaterials com l’adquisició de drets de patents, llicències o coneixements tècnics no patentats. Les ajudes poden arribar al 50% d’aquests costos, però mai sobrepassaran els 5.000 euros.

 

Així mateix, l’Ajuntament d’Onda torna a posar en marxa les ajudes a la contractació de treballadors amb la mateixa fi. Huguet explica que “aquestes ajudes han funcionat bé durant els últims anys i han servit per a facilitar la contractació de persones en el nostre terme municipal, ja que el consistori ofereix una col·laboració de fins a 1.500 euros per la incorporació de nou personal, sempre que es complisquen uns requisits. La nostra aposta és per la contractació de qualitat i amb garanties per al treballador”. Aquestes subvencions a les noves altes es corresponen als pagaments de la Seguretat Social i són de 500€ per als contractes de fins a tres mesos, 1.000€ per als contractes de sis mesos i 1.500€ per als treballadors indefinits. A més de 200€ extra per als col·lectius bonificats.

 

L’alcalde conclou dient que “l’actual equip de govern ha iniciat aquestes ajudes amb la finalitat de millorar el dia a dia de la ciutadania, ja que l’ocupació digna és una de les bases per a tindre una major qualitat de vida. Estem satisfets amb aquest tipus d’iniciatives que es veuen traduïdes en un increment de l’ocupació en les empreses locals i un augment de les companyies que s’instal·len a la nostra ciutat”.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.