Onda inicia una formació per a agents implicats en la lluita contra la violència de gènere

  • El principal objectiu és formar per a la detecció, prevenció i actuació davant la violència masclista

La tinent alcalde de Política Social de l’Ajuntament d’Onda, Mari Carmen Aguilella, ha inaugurat aquest matí el curs ‘Programa integral per a la detecció, prevenció i actuació municipal davant la violència de gènere’, sumant així un nou programa de l’actual equip de govern liderat per l’alcalde Ximo Huguet, amb la finalitat de combatre la xacra de la violència cap a les dones.

  El curs de 40 hores, de caràcter semipresencial, està dirigit als professionals del consistori dels departaments d’igualtat, l’equip social, atenció jurídica i psicològica,  el gabinet psicopedagògic, d’educació i sanitat, així com als agents de la Policia Local i Guàrdia Civil. “L’objectiu és formar a tots els operadors que intervenen en matèria de detecció, prevenció i actuació davant la violència de gènere per a treballar de forma coordinada i ser més eficaces en l’atenció a les dones en situació de maltractament, així com a les seves filles i fills”, ha explicat Aguilella. En aquesta línia, la tinent d’alcalde ha subratllat la importància de “generar la cultura del treball en equip i continuar formant a aquests professionals per a actuar amb efectivitat davant la violència de gènere”.

Així mateix, durant la presentació, Aguilella ha assenyalat que “des de la gestió d’aquest Ajuntament, hem treballat per a fer Onda una ciutat segura per a totes i tots, per aquest motiu iniciem avui aquest curs amb el qual aconseguirem millorar la qualitat de vida de la ciutadania, ajudant les víctimes i conscienciant a la societat en general de la importància de reduir les conductes masclistes”. Cal recordar que l’actual equip de govern ha lluitat constantment per acabar amb aquesta xacra a través de diferents  ajudes, jornades de sensibilització i prevenció, o iniciatives, com el sumar-se al programa de seguiment VIOGEN, els punts violeta en Fira d’Onda o el projecte ‘Supera-t’.

El curs, que es finança amb els fons municipals procedents del Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere, forma part del Pla d’Igualtat que ha creat recentment l’actual equip de govern. En aquest sentit, Aguilella ha conclòs dient que “aquest curs és un esglaó més de la nostra estratègia per a comptar amb uns professionals preparats per a prevenir i actuar davant la violència masclista de la manera més eficient possible”.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.