Onda adjudica les obres de l’avinguda Montanejos per 630.000 euros

  • L’empresa adjudicatària, Civicons, s’encarregarà també de la canalització de la Rasa Sala i la creació d’una part de carril bici urbà
  • Els treballs emmarquen en la EDUSI pel que seran finançats amb Fons Feder de la Unió Europea i entra les licitadores hi ha una signatura local

L’Ajuntament d’Onda ha adjudicat a l’empresa Civicons les obres de l’avinguda Montanejos per prop de 630.000 euros, després d’un procés de licitació en el qual es van presentar cinc empreses amb el preu inicial de 740.000 euros. Aquest projecte inclou desdoblar el vial i també contempla una canalització de la Rasa Sala i la creació d’una part del carril bici urbà. L’alcalde d’Onda, Ximo Huguet explica que “és una bona notícia per al projecte i per al consistori, ja que ha existit competència legal i això incrementarà la qualitat dels projectes. El departament d’Urbanisme de l’actual equip de govern, que dirigeix la regidora Marta Piquer, va iniciar a principis de mes el concurs públic per a aquelles empreses que volgueren optar a l’adjudicació de les obres d’un dels projectes més destacats de l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat (EDUSI). Serà una infraestructura molt important per a la localitat, ja que permetrà millorar la circulació en la zona i minimitzar el trànsit rodat per dins de la ciutat fent que siga una mobilitat més sostenible, però, a més, resoldrà la problemàtica que es produeix amb les avingudes d’aigua en la Rasa Sala per a canalitzar-la i minimitzar les inundacions”.

Així mateix, l’alcalde ha explicat que aquesta seria una de les primeres actuacions d’una futura Ronda Nord. “A més, estem en converses amb la Conselleria per a donar eixida a aquesta circumval·lació amb la carretera de Tales i descongestionar l’avinguda País Valencià” ha comentat l’alcalde, qui ha destacat que “el desdoblament de l’avinguda Montanejos i les actuacions relacionades amb això estaran subvencionats amb els Fons Feder de la Unió Europea que vam aconseguir a l’inici de la legislatura aquest equip de govern després del disseny d’una Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrada (EDUSI) que dissenyava un pla per a transformar la nostra ciutat amb 5 milions d’inversió que vénen d’Europa”.

 

Gràcies a aquesta actuació també se solucionarà una qüestió que es ve produint actualment en la Rasa Sala i que permetrà evitar futurs problemes amb les pluges torrencials que es puguen originar en aquesta zona i millorar la canalització de les aigües pluvials. “Quan vénen grans avingudes d’aigua aquest punt es converteix en conflictiu i amb aquesta canalització podrem desviar-la al tanc de control de tempestes que tenim en l’avinguda Serra d’Espadà i que té bastant capacitat per a suportar aquestes avingudes i donar solució a un problema històric a la nostra ciutat”, ha comentat Huguet. Finalment, l’alcalde ha indicat que “aquest desdoblament inclourà la construcció d’un carril bici, que s’unirà amb el que ja existeix cap al Salvador, que es va fer a l’inici de legislatura, i el de l’avinguda Serra d’Espadà, i que es finançarà també amb Fons Feder, en les circumval·lacions de la localitat”.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.