Ximo Huguet anuncia un Pla Estratègic d’Accesibilitat Universal per a Onda

Ximo Huguet, candidat a la reelecció de l’alcaldia pel PSPV-PSOE d’Onda, ha anunciat que impulsarà un pla integrador sobre accessibilitat que afectarà a totes les instal·lacions i serveis municipals de la ciutat per a ‘construir una ciutat moderna, respectuosa, còmoda, que defensa la igualtat i dignitat de totes les persones i millora permanentment la qualitat de vida i l’accessibilitat dels serveis a tota la ciutadania’.

En aquest sentit, el programa de govern socialista contempla la creació d’un fòrum específic d’accessibilitat conformat per totes les àrees del govern municipal, el Cermi i les associacions sobre discapacitat de la ciutat amb l’objectiu dur a terme aquest Pla Estratègic Universal. D’aquesta manera es realitzarà un diagnòstic previ de deficiències i millores i es concretarà un calendari d’actuacions amb una partida pressupostària pròpia.

Ximo Huguet ha ressaltat que es tracta d’una proposta determinant per al futur de la ciutat. ‘Volem que Onda es converteixca en un municipi de referència en integració, igualtat i respecte a la diversitat i, en definitiva, en una ciutat amable que compleix amb la legislació vigent’. En aquesta línia ha anunciat que Onda s’incorporarà a tots els projectes i xarxes de ciutats que estan treballant i liderant polítiques d’accessibilitat en els programes Employment i Social Affaire and Inclusion de la Unió Europea.

En matèria d’accessibilitat, Onda ha invertit en els 4 anys de legislatura prop de 600.000 d’euros, la qual cosa ha permès eliminar les barreres arquitectòniques en carrers i edificis públics. Entre elles, cal destacar la construcció de rampes als carrers País Valencià, Monsenyor Fernando Ferris, carrer Falcons, carrer Mallorca, Aragó i Sicília, així com la instal·lació d’una plataforma elevadora per a accedir a les graderies del pavelló Víctor Cabedo.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Completa esta operación. Esto nos ayuda a eliminar spam. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.