Onda incorpora un tècnic per a coordinar les polítiques municipals de joventut

L’Ajuntament d’Onda ha incorporat un tècnic per a la coordinació de les polítiques de joventut que s’impulsen des del consistori i des de l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ). L’alcalde  d’Onda, Ximo Huguet, ha indicat que “el departament de Joventut, que dirigeix el regidor Asensio Blaya, comptarà amb aquest nou tècnic gràcies a que hem aconseguit una subvenció de l’IVAJ destinada a millorar les polítiques per als joves que es duen a terme des dels ajuntaments i municipis. Aquest govern, durant tota la legislatura, ha apostat per la gent jove i perquè són una part important de la ciutat, ja que són el futur i han de trobar oportunitats a Onda, però ara millorarem aquesta situació amb la incorporació d’una persona més a l’equip de Joventut”.

Les funcions d’aquest tècnic seran la coordinació per al disseny i implementació de polítiques de joventut amb les persones que treballen en aquesta àrea i en unes altres de l’Ajuntament, així com amb el personal de Joventut de l’àrea geogràfica, especialment amb el dels municipis de més de 20.000 habitants beneficiaris de la mateixa línia de subvenció i amb aquells adherits a la Xarxa Jove. Així mateix, tindrà relació amb l’IVAJ i amb el personal del contracte de suport a la Xarxa Jove, participant en sessions de formació i en les reunions de coordinació que s’establisquen. D’altra banda, s’encarregarà de promocionar en l’àmbit del municipi sobre el Pla Jove, assessorant i col·laborant en l’elaboració, implementació, seguiment i avaluació del programa a nivell local, supramunicipal o comarcal.

Així mateix, aquesta persona que s’inclou en l’equip de Joventut també s’encarregarà del programa Educació en la Participació, facilitant el contacte i la col·laboració entre associacions i grups de joves d’Onda, impulsant i promovent la realització de trobades entre les persones joves i les diferents administracions i realitzant un programa de foment de la participació en l’IES Serra d’Espadà o el Casal Jove. A més, s’encarregarà de donar suport al consell de la joventut i elaborar un mapa d’oci educatiu juvenil en el municipi i contactar i coordinar-se amb les entitats i personal tècnic que intervinga en aquest àmbit dins de la localitat. Quant al voluntariat, haurà de col·laborar amb les entitats existents per a la seua promoció, així com en les campanyes de sensibilització i educació en valors, utilitzant tots els recursos al seu abast. Finalment, s’encarregarà de promoure el coneixement i adhesió del Carnet Jove.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.