El Pacte de la Ceràmica finalitza un curs de col·locació de revestiment

El Consorci Gestor del Pacte Territorial per l’Ocupació dels municipis ceràmics i la seua àrea d’influència de la província de Castelló conclou aquesta setmana un curs de formació específic en ‘Col·locació de revestiment amb rajola ceràmica’ i efectuarà el lliurament de diplomes el pròxim dia 15. El president del Consorci i alcalde d’Onda, Ximo Huguet, ha explicat que, “a més de la formació específica que han rebut, sent molt dinàmica i pràctica, des del primer moment s’ha treballat amb peces de taulell ceràmic en diferents formats, textures i materials de pegat utilitzant-se tant peces molt xicotetes, com a peces de gran grandària que requereixen d’una col·locació molt concreta. Des d’aquest organisme iniciem aquesta formació ja que era una demanda de les empreses, per la falta de personal especialitzat en la matèria, que és una tendència del sector”.

Nou persones, seleccionades en el seu moment per un procés públic i transparent, han rebut una formació que es va iniciar el dia 1 d’abril al centre de Formació Municipal de Borriana. A més de la tècnica de col·locació de revestiment, els alumnes han obtingut recursos complementaris en orientació i inserció laboral. Aquesta formació ha sigut igualment pràctica realitzant-se tallers de confecció de currículums, role-playing d’entrevistes de treball, cerca activa d’ocupació en internet, RRSS i rebent també formació en emprenedoria i autoocupació.

Al llarg del curs s’ha incidit en la importància de la formació per a poder accedir professionalment al mercat de treball. Per això, el passat 16 d’abril es va organitzar una xarrada impartida per l’Escola Superior de Ceràmica (ESCAL) de l’Alcora, on es va informar l’alumnat del tipus d’estudis que es poden cursar i la forma d’accés a aquests. El 24 van començar les pràctiques no laborals en empreses (PNL), d’una durada de 80 hores. Les empreses que han acollit als alumnes en pràctiques són IB10 2009 Castelló, S.L., Vicente Fabregat Martínez d’Onda, José Manuel Mecho Ferrandis de La Vilavella i Expositores Angay, S.L. d’Onda.

“Així mateix, des del Consorci, juntament amb la coordinadora docent, s’està duent a terme una cerca activa de possibles ofertes d’ocupació concordes al perfil de l’alumnat amb l’objectiu de reinserir a la major part dels alumnes o a tots si és possible. Cal destacar que una empresa constructora que necessita personal ha visitat a l’alumnat i ha recollit els currículums per a concertar entrevistes, per la qual cosa podem estar moderadament satisfets, ja que sabem que queda molt per fer, però podem veure que estem en el bon camí”, ha conclòs Huguet.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.