Onda té llest el projecte perquè la Secció de l’IES Serra d’Espadà siga un centre independent

L’Ajuntament d’Onda té llest el projecte per a que la Secció de l’IES Serra d’Espadà es convertisca en un centre independent gràcies a les inversions del Pla Edificant de la Generalitat Valenciana. Així, l’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, ha explicat que “amb aquest pla autonòmic l’Ajuntament podrà dur a terme les millores en les infraestructures d’aquest centre que es va construir de forma provisional per a atendre les necessitats d’escolarització del nostre municipi, però sense complir les condicions d’habitabilitat i generant problemes des del primer moment. Ara, amb aquest projecte que ja està acabat i que esperem licitar prompte, es donarà solució a aquests problemes de la construcció i es complirà amb una reivindicació històrica del nostre municipi i els nostres veïns de comptar amb un segon institut”.

El projecte que s’executarà en aquest centre permetrà convertir-lo en un institut independent que passarà a denominar-se IES Torrelló i comptarà amb 16 unitats de Secundària, quatre de Batxiller i dues de Formació Professional. Pel que respecta a les actuacions que es desenvoluparan al centre, està prevista l’ampliació de les aules, dels espais docents, dels laboratoris, tallers i espais comuns per a l’alumnat, així com dels espais per a les instal·lacions elèctriques, calefacció i instal·lació de serveis. Així mateix, es durà a terme una pavimentació dels patis per a evitar els problemes que genera l’arena de brutícia i d’embossos en els desguassos. Una altra actuació és la modificació en el tipus de coberta, ja que no existien canals per a l’evacuació d’aigua i ara es distribuiran els pendents d’una forma més eficaç i localitzada.

Per part seua, es milloraran la protecció i eficiència dels tancaments en les façanes, per a garantir la seguretat i protegir el centre de l’exterior, on l’energia no es perdrà contínuament i donarà el confort òptim per a un centre educatiu. Així mateix, s’optimitzaran tots els espais del centre perquè existeixen alguns sense utilitzar, s’adaptaran a normativa els sistemes d’evacuació i de seguretat, es renovarà el sistema de calefacció totalment i es garantirà la mobilitat. Finalment, es crearà una zona d’esbarjo inclusiu amb la instal·lació de taules i bancs i es durà a terme un embelliment general del centre. Aquests treballs tenen un període d’execució entre l’any 2020 i 2021 i tindran un cost de 5,6 milions d’euros.

Huguet ha conclòs dient que “és un pas molt important per a la localitat i per això hem volgut donar-lo de la mà dels usuaris de les instal·lacions educatives i hem consensuat els projectes amb ells. A més, dins de Edificant està la nova construcció de l’Escola Infantil Sambori i les millores en altres centres educatius de Primària. Gràcies als treballs duts a terme per les àrees d’Urbanisme i Educació, dirigides per Marta Piquer i Encarna Ribes, respectivament, prompte l’alumnat onder podrà gaudir d’aquestes millores”.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Completa esta operación. Esto nos ayuda a eliminar spam. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.