Onda disposarà de dos aparcaments amb tecnologia intel·ligent

L’Ajuntament d’Onda instal·larà tecnologia intel·ligent a l’aparcament Paraíso i al del pavelló Víctor Cabedo gràcies al pla Smart City que s’està desenvolupant en la localitat. L’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, explica que “gràcies a aquesta inversió que es començarà en breu, els veïns i visitants d’Onda podran conèixer en temps real les places lliures per a estacionament que existeixen en aquestes dues zones i així evitar molèsties en la cerca i les emissions de CO2 a l’atmosfera també es redueixen, ja que es coneix on es pot trobar un lloc per a deixar el vehicle, al mateix temps que es millora la mobilitat urbana. Es tracta d’unes infraestructures que milloraran la qualitat de vida de la ciutadania i que estan previstes dins de la licitació del programa Onda Smart City que ens convertirà en la primera ciutat intel·ligent de més de 20.000 habitants a la província de Castelló”.

Aquesta tecnologia utilitza un sistema de cambres amb reconeixement de matrícula (LPR) en les entrades i eixides mitjançant les quals se sabrà els cotxes que accedeixen i abandonen el recinte per a indicar el nombre de places lliures. Així, aquest número quedarà reflectit en els panells i la senyalística instal·lada a les avingudes i carrers de la població. D’aquesta forma, els veïns o visitants saben si hi ha disponibilitat de places lliures sense necessitat d’anar directament al pàrquing. “Es tracta d’un innovador sistema que està pensat per a fer una ciutat més sostenible tant econòmica com ecològicament. Al principi, estava pensat només com a prova pilot a l’aparcament Paraíso, però gràcies a les millores establides en el procés de licitació, també s’aplicarà a la zona confrontant al pavelló Víctor Cabedo”, explica Huguet.

L’alcalde destaca que “tots aquests components estaran dins d’una plataforma de gestió, al costat d’altres sensors i indicadors, que servirà per a prendre millors decisions en la gestió municipal i també estaran visibles a l’exterior perquè el ciutadà també puga conèixer aqueixa informació actualitzada. En definitiva, ens trobem en un repte molt important per al futur d’Onda i ens situarem a l’avantguarda com a ciutat que aposta per la innovació”. I afig que “tot això el podem dur a terme gràcies a l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat (EDUSI) que va obtindre una subvenció dels Fons Feder de la Unió Europea, que suposarà una inversió de cinc milions d’euros per a la transformació d’Onda. Així, podrem construir la ciutat entre tots, per això estem duent a terme projectes d’aquest tipus que volen millorar la qualitat de vida de la ciutadania i busquen la sostenibilitat en el triple vessant, ambiental, econòmica i social”.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Completa esta operación. Esto nos ayuda a eliminar spam. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.