Onda comença el cobrament domiciliat de l’impost unificat de fem i clavegueram

L’Ajuntament d’Onda comença aquesta setmana amb el cobrament domiciliat unificat de dos impostos per a facilitar el pagament a la ciutadania. Així, els tributs de la taxa de recollida, tractament i eliminació de residus sòlids urbans i la taxa de clavegueram passen a ser un pagament semestral, en lloc de cobrar-se trimestralment com es venia duent a terme fins ara. “El departament d’Hisenda, que dirigeix la regidora Silvia Cerdà, ha unit aquestes taxes per a facilitar el pagament a la ciutadania. Per tant, no es tracta de cap augment de la pressió fiscal, si no d’una reagrupació que ha vingut forçada per les quanties dels impostos, ja que la Diputació Provincial de Castelló no es fa càrrec del cobrament de les quantitats menors de 10 euros, com era el cas del clavegueram. A més, hem eliminat una taxa de 40 euros per a l’autorització d’escomesa del clavegueram”, ha explicat Huguet.

 

Cal recordar que l’Ajuntament és el responsable de la recaptació per via ordinària d’aquestes taxes, però que l’ens provincial s’encarrega de la via executiva i això suposava que, amb la modificació de l’ordenança de la Diputació, els rebuts del manteniment del clavegueram que són de 8 euros es quedaren sense cobrament per la segona via. Així, s’ha decidit unir-los en un sol pagament i fer-ho cada sis mesos perquè no existisca aquesta problemàtica que podia portar a discriminacions. L’alcalde ha indicat que “els onders pagarem exactament el mateix que el fèiem fins ara, però el farem en dues vegades amb el que es facilita la gestió d’aquestes quantitats a la ciutadania”.

 

D’aquesta manera i fins al 20 de maig, es cobren aquests rebuts que, a partir d’ara es faran de forma semestral i no trimestral, i el pròxim dia 5 es procedirà al cobrament dels rebuts que estan domiciliats a través d’entitats bancàries.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.