Les IV Convivències Ceràmiques se celebraran del 26 al 30 de juny

L’Associació Espanyola de Ciutats de Ceràmica (AeCC) ha atorgat a les Convivències Ceràmiques el diploma com a finalista en la categoria d’activitat a favor de la ceràmica en els Premis Nacionals de Ceràmica 2018. Ha sigut després d’aqueix acte quan s’ha revelat que la quarta edició d’aquestes jornades se celebraran del 26 al 30 de juny al Museu del Taulell ‘Manolo Safont’ d’Onda. La regidora de Museus de l’Ajuntament, Encarna Ribes, ha afirmat que “aquesta iniciativa es repeteix per quarta vegada per la gran acceptació que ha tingut en les anteriors edicions, ja que cada any ha duplicat el nombre de participants, col·laboradors i patrocinadors. Aquesta cita s’ha convertit en una de les cites sobre muralisme ceràmic més importants a nivell nacional amb assistents ceramistes tant novells o estudiants, com a professors fins a ceramistes de prestigi internacional”.

Els Premis Nacionals de Ceràmica 2018 van tindre lloc en la seu de la Fundació Antonio Pérez a Cuenca, al qual van acudir en representació de les jornades el director i ceramista Ángel Igual i el director del Museu del Taulell, Vicent Estall, els qui van recollir el reconeixement a les jornades com a finalista en la seua categoria. També estava present el guanyador del Premi Ceramista Contemporani que va recaure en Enric Mestre.

Cal recordar que aquesta activitat és un punt de trobada internacional al voltant del muralisme ceràmic, impulsat per l’Ajuntament d’Onda. Els seus creadors han posat en marxa un projecte per a fer confluir en un mateix punt a ceramistes, estudiants i docents amb diferents Institucions i empreses vinculades a la ceràmica, a l’interiorisme, a l’arquitectura o al muralisme. Totes les activitats, tant de caràcter formatiu com participatiu, es concentren al Museu del Taulell ‘Manolo Safont’. En finalitzar es realitza un mural de forma cooperativa, però sempre dirigit per ceramistes de caràcter Internacional. Entre els seus principals objectius està el de potenciar la ceràmica autòctona a nivell internacional ja que cada any hi ha un país convidat.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.