Els veïns d’Onda poden sol·licitar les ajudes de rehabilitació fins al 6 de maig

Els veïns d’Onda interessats a sol·licitar les ajudes de l’Àrea de Regeneració i Rehabilitació Urbana (ARRU) de la localitat ho podran fer fins al pròxim 6 de maig. El programa les inversions del qual estan subvencionades per la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori i el Ministeri de Foment pot arribar a suposar una inversió de 3,5 milions d’euros a Onda. El període d’un mes per a sol·licitar aquestes ajudes finalitza en els pròxims dies, per la qual cosa els interessats encara poden sol·licitar la informació necessària a les dependències municipals. L’alcalde de la localitat, Ximo Huguet, ressalta que “fins a novembre del 2018 s’han iniciat 14 expedients que han suposat una inversió de prop de 600.000 euros. D’aquestes obres, el 80% han estat executades per empreses d’Onda i el 80% dels projectes tècnics també els han desenvolupat professionals facultatius de la localitat. Ara es poden sol·licitar aquestes subvencions de nou fins que finalitzi el termini establert per llei a  l’Oficina Municipal d’Impuls a la Rehabilitació, que està col·laborant amb els beneficiaris d’aquestes ajudes de l’ARRU per a resoldre tot tipus de dubtes i seguir els tràmits que s’han de dur a terme”.

Huguet recorda que “resten 1,2 milions per a aquesta tercera convocatòria, per això volem animar als onders que puguin veure’s implicats en un projecte d’aquest tipus que s’acullin a aquestes ajudes per a poder aprofitar al màxim el muntant d’aquestes, que pot aconseguir fins als 3,5 milions d’euros en la nostra localitat. Amb això, volem renovar la part més antiga de la localitat, però també, com hem comentat, aprofitar per a impulsar l’economia local vist el bon nombre de signatures onderes que han participat en les dos anteriors convocatòries”.

L’alcalde explica que “el programa ARRU contribueix a mantenir l’entorn en bones condicions. Les rehabilitacions són essencials per a abordar les desigualtats socials i amb aquestes ajudes es podran posar en marxa un bon nombre d’obres sense un gran cost per als propietaris. Així mateix, l’aposta per la regeneració dels habitatges, per a la seva modernització i millora mediambiental, suposa també un impuls a la seguretat de la ciutadania, ja que se solucionen molts problemes de salubritat”.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.