El Ministeri reconeix a Onda amb la distinció de ‘Ciutat de la ciència i la innovació’

L’Ajuntament d’Onda ha aconseguit accedir a la ‘Red INNPULSO’ de ciutats per a la ciència i la Innovació, un fòrum de polítiques locals que fomenten les actituds innovadores entre les localitats que formen part. L’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, explica que “és una gran notícia per a la nostra localitat, ja que és un premi al treball que s’està desenvolupant en els últims anys per a millorar la ciutat d’una forma moderna i sostenible. És un orgull que el Ministeri haja valorat positivament el treball que Onda ha elaborat per a presentar a la convocatòria del 2018 i que li suposa l’entrada en l’associació que se’ns ha comunicat aquesta mateixa setmana. En aquest prestigiós club de ciutats es posen en comú possibles solucions a problemes que tenim les persones que gestionem els recursos municipals i la nostra localitat ha aconseguit accedir i convertir-se al costat de Vila-real, membre des del 2012, i Castelló, que entra també en aquesta convocatòria, en una de les tres localitats de la província amb aquest distintiu que atorga el Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats”.

La  ‘Red INNPULSO’ té com a objectius el reconeixement i impuls de les actuacions que en matèria de ciència i innovació realitzen les administracions locals, el foment de la col·laboració entre els ajuntaments que formen part de la pròpia xarxa i la millora del potencial innovador d’aquests mateixos consistoris, de manera que arriben a representar un model per a altres administracions locals. Així, pretén servir per als municipis associats de centre receptor i distribuïdor d’informació relativa a la I+D+i en totes les seues facetes, tant a nivell local, de comunitat autònoma o estatal com internacional, centrant-se aquesta labor principalment en el coneixement de les dotacions, recursos i projectes existents, així com de de fòrum tècnic i d’assessoria per al desenvolupament de projectes d’interès en alineació amb l’estratègia espanyola de ciència, tecnologia i innovació; possibilitar entre els membres l’intercanvi d’experiències, metodologies d’innovació o solucions tecnològiques a les tasques que han d’exercir les administracions locals.

Un altre de les línies en les quals més està treballant la ‘Red INNPULSO’ és la d’impulsar la compra pública innovadora tant amb fons propis, com a nacionals i internacionals fomentant especialment la participació de les pimes radicades a les ciutats de la xarxa, a més de servir de plataforma representativa dels municipis associats davant altres administracions públiques i organismes internacionals, amb la finalitat de remoure els obstacles que genere la funció normativa i de control de les administracions locals per al millor desenvolupament de l’activitat econòmica de les empreses i els ciutadans, especialment la vinculada a noves tecnologies o a processos d’innovació social.

“La nostra ciutat està duent a terme una transformació social que, a poc a poc, significarà un avanç molt important cap a un futur molt millor. Tot això, a més, ho estem fent gràcies als Fons Feder de la Unió Europea que suposaran una inversió de 5 milions d’euros a la nostra ciutat per a posar en marxa l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat que planifiquem a l’inici de la legislatura. Ara, amb la nostra entrada a la  ‘Red INNPULSO’  continuarem millorant en la gestió d’aquests fons i en el conjunt de gestió municipal, ja que podrem compartir i aplicar idees i solucions que es duen a terme en altres municipis”, conclou Huguet.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.