Ximo Huguet anuncia bonificacions de 1.500 € per a incentivar la contractació de dones

Ximo Huguet, candidat a la reelecció de l’alcaldia pel PSPV-PSOE d’Onda, ha anunciat bonificacions de 1.500 euros a les empreses per la contractació de dones, una de les mesures estrella en matèria d’igualtat incloses en el programa de govern per als pròxims 4 anys que busca afavorir l’accés d’aquest col·lectiu al mercat laboral.

‘Si atenem les estadístiques en la taxa de desocupació, veiem clarament que a la nostra ciutat l’atur té rostre de dona. Hem aconseguit reduir la taxa a la meitat en aquests últims 4 anys, però sabem que queda molt per fer. Segons les últimes dades de febrer, el 60% de les persones en situació de desocupació són dones, per la qual cosa aquesta mesura va encaminada a construir entre tots i totes una ciutat més igualitària”, ha explicat l’alcaldable.

Aquesta mesura ha estat presentada en roda de premsa junt a una bateria de 5 propostes més, entre les quals destaca la creació de l’Oficina de la Dona, la posada en marxa d’una Escola de famílies en igualtat i prevenció de la Violència de Gènere o d’un Punt Visible d’atenció i assessorament al col·lectiu LGTBI. Així mateix, la inclusió de la perspectiva de gènere en els pressupostos i l’adopció de criteris de promoció de la igualtat en els processos de contractació a través de la inclusió de clàusules socials completen el conjunt de propostes anunciades.

‘Aquestes mesures complementen a les polítiques d’igualtat desenvolupades en la present legislatura, amb les quals hem aconseguit resultats positius, que han quedat demostrats amb les bonificacions aplicades a aturats de llarga durada, discapacitats o joves’, ha destacat el candidat a revalidar l’alcaldia d’Onda, qui ha afegit que ‘també considerem necessari combatre la violència de gènere des de l’educació, ja que és una xacra social que s’ha convertit en una altra forma de terrorisme, per la qual cosa volem implementar un pla de xoc amb l’Escola de Famílies en igualtat’.

Huguet també ha recordat algunes de les accions en favor de la igualtat adoptades en aquestos 4 anys tals com la recuperació del Març de la Dona, la contractació de l’agent d’igualtat, la implementació de l’II Pla d’Igualtat Municipal o la celebració de les Jornades LGTBI.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.