Onda tindrà dos passos de vianants intel·ligents que augmentaran la seguretat

L’Ajuntament d’Onda posarà en marxa dos passos de vianants intel·ligents que augmentaran la seguretat en sengles encreuaments de les avingudes Serra d’Espadà i Catalunya. L’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, ha visitat la zona i ha explicat que “dotarem d’elements de seguretat a dos passos de vianants que tenen un risc especial a causa de la ubicació en la qual es troben. Això ho podrem desenvolupar gràcies al programa ‘Onda Smart City’ que es finança amb els Fons Feder de la Unió Europea i que suposaran una inversió de cinc milions d’euros a la nostra ciutat, gràcies a l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrada (EDUSI) que elaborem a l’inici de legislatura per a dur a terme una transformació d’Onda cap a una ciutat més sostenible i innovadora”.

L’objectiu de la instal·lació d’aquesta tecnologia és augmentar la seguretat viària, reduir els atropellaments, donar prioritat al vianant en zones de gran afluència i contribuir a la reducció de la velocitat dels vehicles. En aquest cas, es tracta d’uns sensors de moviment que detecten al vianant quan passarà i activen uns senyals lluminosos en vertical i en l’asfalt gràcies a les quals s’alerta als vehicles que un vianant està passant. “Es tracta d’una tecnologia innovadora que ja està funcionant en altres ciutats i que aplicarem a Onda per a aconseguir aquests objectius. Vull destacar que aquests passos seran els primers que s’instal·laran gràcies al contracte de Smart City que hem licitat i que ens converteix en la primera ciutat intel·ligent de la província de Castelló, però que estudiarem la seua ubicació en altres localitzacions a mesura que vaja sent possible per al consistori”, ha comentat Huguet.

L’alcalde ha recordat que “hem adjudicat un contracte important cofinançat amb els fons FEDER de la Unió Europa i que suposa un pas important en la innovació i el futur desenvolupament de la ciutat d’Onda, perquè tenim una manera de fer Onda i una manera de fer Europa. Sens dubte ens trobem davant un repte que suposa continuar el camí de la nostra localitat cap a una ciutat intel·ligent, es tracta d’establir les bases per a desenvolupar i anar implementant, poc a poc, components intel·ligents per a millorar els serveis als ciutadans, facilitar la gestió municipal i millorar el dia a dia dels veïns. Aquest equip de govern ha apostat sempre per construir la ciutat entre tots, per estem duent a terme projectes d’aquest tipus que volen millorar la qualitat de vida de la ciutadania i busquen la sostenibilitat en el triple vessant, ambiental, econòmica i social”.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.