Onda renovarà el CEIP Baltasar Rull amb el Pla Edificant de la Generalitat

L’Ajuntament d’Onda renovarà el CEIP Baltasar Rull gràcies al Pla Edificant que ha posat en marxa la Generalitat Valenciana. L’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, ha visitat el centre al costat de la tinent d’alcalde Encarna Ribes, i ha explicat que “aquest pla autonòmic ens permetrà invertir en la millora dels centres educatius de la nostra ciutat. La Conselleria d’Educació ha desenvolupat aquest pla per a millorar tots els centres de la Comunitat i en el cas d’Onda estem adherits al Pla Edificant i actuarem en tres col·legis i dues actuacions importants en la Secció de l’IES Serra d’Espadà i a l’Escola Infantil Sambori, que sumaran més de 5 milions d’euros en inversió per a incrementar la qualitat educativa a Onda, sempre pensant en el benefici de la nostra ciutadania, ja que per a aquest equip de govern és una prioritat”.En el cas del CEIP Baltasar Rull es tracta d’unes actuacions que suposaran un cost de 270.000 euros, segons l’aprovat per la Conselleria i que s’ajusten a les peticions del consistori. Ribes ha explicat que, “entre les obres sol·licitades, s’han aprovat nou reformes: l’ampliació de la cuina; l’execució d’un nou magatzem exterior; l’execució d’una marquesina per a protecció per al material esportiu; el clos de la zona d’aparcaments; la reparació del mur exterior de contenció; l’execució d’un sistema de recollida d’aigua en marquesina; l’execució de sobrecobertes en les teulades a les aules de cicle infantil i l’execució d’una canaleta de recollida d’aigües al pati”. Així mateix, ha assenyalat que, “entre els treballs que s’executaran, destaca les millores en la coberta per a evitar que es banye tot el sòl, que era una reivindicació històrica del centre, així com els treballs que permetran l’ampliació del menjador que oferirà un millor servei. A més, el tancament de la zona d’aparcament aïllarà el centre d’aquest recinte i s’ampliarà la seguretat i la zona de pati”.

L’alcalde ha argumentat que, “amb totes aquestes actuacions subvencionades, anirem millorant a poc a poc els centres educatius locals i d’altra banda executarem les dues grans obres d’aquest pla que ens permetrà tindre un nou institut a Onda amb l’ampliació de la Secció i augmentar la capacitat de l’educació infantil” i ha afegit que “totes aquestes reformes han sigut consensuades amb els equips directius de cada centre que es veurà beneficiat amb el programa, amb la finalitat de conéixer quins suggeriments havien de fer a cada projecte i coordinar les actuacions amb els principals usuaris. Aquesta és una mostra més que aquest equip de govern vol construir la ciutat entre tots i es preocupa per les opinions de la ciutadania i de les persones que duran a terme el seu dia a dia en les instal·lacions a reformar”.

Cal recordar que l’Ajuntament d’Onda ja ha acceptat les competències per a dur a terme tres actuacions, les ja citades al CEIP Baltasar Rull i a més, es construirà una coberta que anirà de l’edifici d’Infantil a Primària i de Primària fins al menjador al CEIP Mestre Caballero amb un pressupost de 92.000 euros; i es realitzaran millores als patis de Primària i Infantil, es farà un talús de contenció i es crearà una rampa d’accés al CEIP Píus XII amb una inversió de 130.000 euros.

A més, des de l’inici de legislatura s’ha demostrat que per a l’actual equip de govern l’educació és un pilar bàsic i ha mostrat la seua preocupació per comptar a Onda amb unes instal·lacions dignes. En 2017, l’Ajuntament d’Onda va aconseguir que la Conselleria, que és qui té les competències en aquesta matèria, actuara en 2017 als patis del CEIP Miralcamp i arreglara algunes deficiències que presentava la Secció. En aquest sentit, l’alcalde Huguet ha comentat que “aquest pla permetrà agilitar el procés perquè tant els alumnes onders com el professorat estudien en les millors instal·lacions possibles que sempre ha sigut una prioritat per a nosaltres. A més, al Pla Edificant tenim una nova demostració que la col·laboració entre administracions és positiva per a la ciutadania, que veurà incrementada la seua qualitat de vida amb aquestes actuacions”.

 

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.