Onda recull 63 tones de roba usada mitjançant una empresa d’inserció

Els veïns d’Onda han donat en 2018 63.660 quilograms de roba usada, una xifra molt elevada si es compara amb la de 2015 quan es van recollir 42.601 quilos i més elevada que la del passat 2017, en la qual van ser 61.000 quilos. La tinent d’alcalde de Política Social, Mari Carmen Aguilella, ha indicat que “aquesta dada confirma l’elevat nivell de conscienciació dels veïns d’Onda amb les persones amb dificultats socials. Des d’aquest equip de govern sempre hem posat facilitats a aquestes iniciatives solidàries perquè pensem que hem de construir la ciutat entre tots, oferint oportunitats a totes les persones i posant en valor la solidaritat i la inclusió”.

La recollida de tèxtil usat a Onda es realitza a través de 6 contenidors repartits per la ciutat, un servei que està inclòs en el projecte KOOPERA, que està impulsat per diferents Cáritas Diocesanas i que s’emmarca en la política social en la qual treballa l’equip de govern liderat per l’alcalde Ximo Huguet, qui signa el conveni de col·laboració per a tal efecte. En 2016 es van substituir els contenidors de recollida per uns més segurs, amb la condició d’evitar els robatoris i que les peces donades puguen ser entregades a les persones que més ho necessiten. Aquests 6 punts de recollida estan situats en l’avinguda Montendre, plaça Espanya, carrer Metge Josep Llidó, carrer Vila-real, carrer Aragó, sent el situat a la parròquia San Bartolomé el que més tones ha recollit, amb més de 16.000 quilos.

Aguilella, ha agraït la col·laboració ciutadana “per donar-li una fi social a la roba usada, la qual cosa possibilita que cada any augmente el volum de recollida de tèxtil en el municipi, conscient de la importància de reutilitzar i contribuir a la sostenibilitat global per la qual treballem”. En aquesta línia ha recordat que “la roba, calçat i complements que es donen són recollits, processats i reutilitzats a la planta de reutilització Koopera Mediterránea, que contracta a persones en situació d’exclusió social i treballen buidant els contenidors, conduint els camions que transporta el tèxtil o processant la roba en la planta”.

Així mateix, la tinent alcalde ha informat que les peces tractades que compleixen els estàndards són donades a les persones que ho necessiten o posades a la venda a les botigues de Koopera Store o Tiendas con Corazón que, a més, són un recurs del qual disposen les Cáritas Parroquiales per a donar resposta a les persones a les quals acompanyen. De la mateixa manera, una altra part del tèxtil es destina a projectes internacionals d’economia solidària o al reciclatge. Finalment, Aguilella ha animat als onders a “continuar involucrant-se amb aquest projecte solidari que, a través d’una nova economia de relacions laborals i econòmiques diferents aconsegueix, a més, crear ocupació d’inclusió”.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Completa esta operación. Esto nos ayuda a eliminar spam. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.