Onda inicia la primera fase d’obres de rehabilitació de La Campaneta

L’Ajuntament d’Onda ha iniciat la primera fase de les obres de rehabilitació de l’antiga fàbrica de La Campaneta amb els treballs de seguretat interior i apuntalament de la façana per a poder escometre les reformes previstes en el projecte. L’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, ha explicat que “amb aquests treballs en la més antiga de les fàbriques de ceràmica que existeixen en l’actualitat al centre històric d’Onda, millorarem l’entorn urbà d’aquesta zona i evitarem molts problemes per als veïns, especialment els del barri del Castillo, Tossalet i Portal de València. Cal recordar que aquests treballs s’escometran amb els Fons Feder de la Unió Europea que ha aconseguit aquest equip de govern a través de l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat (EDUSI) que suposarà una inversió de 5 milions en la localitat i una transformació del nostre entorn”.

 

Una vegada duts a terme aquests primers treballs de seguretat, es reforçarà l’estructura i la coberta, per a evitar problemes amb la resta de les intervencions del projecte que es va adjudicar per 170.000 euros. Aquesta primera actuació es desenvoluparà en la part central de la fàbrica, que és la més antiga i on estan els forns moruns. A més, es contempla l’estabilització de la façana principal de l’edifici antic i la reconstrucció de la part derruïda d’aquesta. L’alcalde ha assenyalat que “intervindrem per a recuperar un patrimoni molt important per a la nostra ciutat, actuant a la fàbrica més antiga que queda en peus, però també solucionarem una problemàtica que afecta als veïns, ja que existeixen algunes zones, com la façana del carrer València que està actualment en males condicions” i ha afegit que “aquests treballs s’emmarquen en la línia de foment de patrimoni històric i cultural que marca la Unió Europea per a la concessió d’aquestes importants ajudes dels Fons Feder”.

 

“És molt important per a Onda que puguem dur a terme actuacions com aquesta amb l’aval d’Europa, que ens ha reconegut el bon treball concedint-nos aquests recursos per a la transformació de la nostra ciutat. El treball que realitzem a l’inici de la legislatura amb l’EDUSI veurà els seus primers fruits durant enguany i la Campaneta serà un dels projectes més rellevants per a la nostra ciutat, ja que conjuga la recuperació de patrimoni amb la creació de recursos que ajudaran a la dinamització social de la zona”, ha conclòs Huguet.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Completa esta operación. Esto nos ayuda a eliminar spam. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.