Onda inicia el ‘Març de la Dona’ amb el taller ‘Ceràmica per la igualtat’

L’Ajuntament d’Onda ha iniciat hui el Març de la Dona amb el taller ‘Ceràmica per la Igualtat’ dirigit a dones participants del Programa SARA de la Creu Roja. El regidor d’igualtat, Asensio Blaya, ha explicat que “amb aquest taller inclusiu iniciem una sèrie d’activitats que són totalment necessàries per a visibilitzar la figura de la dona. Continuarem duent a terme accions durant tot l’any, posant el nostre gra d’arena per a millorar la seua situació i donar-los visibilitat, dins de les possibilitats del nostre consistori” i anima a “participar i gaudir de la multitud d’activitats programades”.

El ‘Març de la Dóna’ continuarà dijous amb una exposició homenatge a les ‘Dones de la segona república. Un Somni d’Igualtat’. Així, l’activitat més destacada és l’actuació de ‘Xarxa teatre: escandall teatre XX’, divendres 8 de març, i que es desenvoluparà en tres actuacions als carrers de la ciutat on es reflexionarà sobre aspectes micromasclistes de la societat. Durant els següents dies les i els onders podran assistir a les conferències ‘Dones públiques, ciutadanes conscients. Una experiència cívica en la segona república’, ‘Rocío Romero, dona i torera’, ‘El que va ser d’elles’; Històries de dones d’Onda en la postguerra’ amb la presentació del llibre i ‘Elisabeth Eidenbenz i la maternitat suïssa d’Elna. Un oasi de vida a l’exili republicà’, amb la projecció de la pel·lícula. Així mateix, Onda comptarà amb les exposicions ‘Dones en la segona república. Un somni d’igualtat’ i ‘Taulells per la igualtat’ realitzats per les participants del projecte SARA.

L’Associació de Dones Emprenedores realitzarà una formació sobre motivació de l’emprenedoria. També hi haurà activitats per als més xicotets com contacontes per la igualtat i actuacions teatrals, així com activitats familiars amb el taller ‘Amigurumi’. Mentre que els adolescents tindran una activitat especial per a ells, el teatre fòrum ‘Besa’m 2.0’ amb Pepa Cases. La música està present en la programació amb el concert a sis veus ‘Els dies i les dones’. A més, tornarà a celebrar-se el taller Digitalitzades amb l’objectiu d’adquirir competències digitals i ús d’eines tecnològiques. Finalment, el Teatre Mònaco albergarà les obres de teatre ‘Paradigma’ i ‘Segarem ortigues amb els tacons’, amb el preu de 2 euros per als empadronats.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.