Onda exporta el seu model de ciutat intel·ligent a la Fira Green Cities

Una delegació de l’Ajuntament d’Onda, encapçalada per l’alcalde Ximo Huguet i la regidora d’Hisenda Silvia Cerdà, juntament amb la responsable tècnica de la Unitat de Gestió dels Fons Feder en el consistori i el tècnic municipal que gestiona el projecte Smart City, està present en la Fira Green Cities, que se celebra a Màlaga, amb l’objectiu de conéixer iniciatives i models de gestió que es puguen aplicar en la localitat. L’alcalde ha explicat  que “tornem a assistir a aquesta mostra per a conéixer més aspectes positius que aplicar en la gestió que duem a terme sobre els Fons Feder que hem aconseguit gràcies a l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat (EDUSI). Aquestes ajudes europees significaran una inversió de 5 milions d’euros en la localitat i volem que s’adapten al màxim a les necessitats de la ciutadania però que també es desenvolupen seguint els criteris més actuals i optimitzant al màxim els recursos”.

L’Ajuntament d’Onda està present al networking de la desena edició de Greencities, Fòrum d’Intel·ligència i Sostenibilitat Urbana, organitzat per FYCMA (Palacio de Fires i Congressos de Màlaga), exportant el seu model de ciutat intel·ligent. Un any més, el fòrum ha convocat a professionals, empreses, tècnics municipals, investigadors i representants d’administracions públiques i institucions vinculats a l’edificació i rehabilitació sostenible, l’eficiència energètica i el desenvolupament de ciutats i territoris intel·ligents, la governança, el medi ambient, la mobilitat intel·ligent i les oportunitats de finançament. La delegació d’Onda, al marc de la fira, manté i mantindrà entrevistes i reunions de treball amb representants d’empreses, universitats, institucions i altres entitats per a buscar col·laboracions per al desenvolupament de projectes o serveis de l’administració local.

Huguet ha qualificat la visita de “molt interessant, ja que podem conéixer de primera mà les problemàtiques que existeixen en altres municipis i que són molt similars a les que puguem tindre a Onda, així com possibles solucions a aquests problemes”. Concretament, la delegació que està a la Fira s’ha reunit amb els representants d’altres ciutats com Orihuela, Puerto Real, Ronda, Majadaonda o Alcoi. “Estem convençuts que les inversions europees transformaran la ciutat i el nostre objectiu és treballar perquè Onda siga cada vegada una ciutat més intel·ligent, que es construïsca entre tota la ciutadania i que augmente cada vegada més la seua alta qualitat de vida” i ha afegit que “demà continuarem amb el treball d’aprenentatge i posada en comú de projectes similars. A més, estem duent a terme contactes interessants amb altres consistoris i amb empreses innovadores”, ha conclòs l’alcalde.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Completa esta operación. Esto nos ayuda a eliminar spam. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.