Onda avança en el projecte per a reformar la Cova de l’Algepsar

L’Ajuntament d’Onda ha posat els primers expositors del projecte de remodelació i recuperació de la Cova de l’Algepsar i espera que durant el mes de març es puguen  finalitzar els treballs per a obrir en breu aquest nou atractiu turístic local. L’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, ha visitat la zona al costat de la regidora d’Urbanisme de l’Ajuntament, Marta Piquer, i ha explicat que “això ens permetrà convertir la cova en un ‘Espai de la Memòria’ i gràcies a les gestions realitzades per aquest equip de govern s’inclourà en la Ruta de la Memòria que ha dissenyat la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP). D’aquesta manera, sumarem un nou recurs turístic que potencie el gran patrimoni cultural i natural que té Onda, en aquest cas, al centre històric de la localitat i es recuperarà part de la nostra memòria democràtica. Des de l’inici de la legislatura hem tingut molt clar que havíem d’apostar per aquest tipus d’iniciatives que aporten un benefici a la ciutadania, fugint de grans obres faraòniques que no milloren el dia a dia dels nostres veïns”.

El projecte consisteix en el condicionament i posada en valor de l’entrada, ja que la cova en si no reuneix les condicions de seguretat per a poder ser visitada i albergar activitats. Al principi, la Cova de l’Algepsar es convertirà en un espai expositiu que servirà com a memorial democràtic per a integrar-se en aquest projecte de la FVMP que s’ha posat en marxa en els últims anys. “El que busquem sobretot és recordar el que va passar perquè no es torne a repetir. L’exposició permanent recordarà els bombardejos que va patir la nostra ciutat durant l’any 1937 perquè en aquest país no es repetisquen aquests fets i que les generacions de l’actualitat sàpien quin pas en aquest període i aprendre dels errors”, indica Huguet.

L’alcalde recorda que aquest projecte està inclòs en els Pressupostos Participatius que es van votar l’any passat i que s’executaran en aquest “des de l’inici de legislatura hem apostat per la participació ciutadana i per construir la ciutat entre totes i tots, per això vam posar en marxa aquests pressupostos participatius, que ara conclouen la quarta edició, en els quals la ciutadania decideix quins projectes són prioritaris per al bon desenvolupament de la ciutat perquè pensem que la ciutat l’hem de construir entre tots” i afig que, a més, amb aquest procés de col·laboració amb els veïns “es torna a complir amb un dels punts inclosos en el programa de govern dels socialistes i de les accions prioritàries que es van acordar en el pacte d’investidura amb Onda Sí Se Puede, Compromís i Esquerra Unida” i afig que “seguirem avant amb processos participatius per a altres decisions importants com els projectes que iniciarem gràcies als Fons Feder de la Unió Europea que es van aconseguir a través de l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrada (EDUSI) que elaborem en el 2015”.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.