Onda amplia amb fons Feder l’oferta de formació per a l’ocupació

L’Ajuntament d’Onda ha iniciat les obres per a aconseguir l’homologació d’una aula de fontaneria al Centre de Formació per a l’Ocupació Monteblanco. Amb aquesta acció, el consistori diversificarà l’oferta de cursos municipals en futures edicions i els alumnes podran aconseguir titulacions certificades per la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball. Aquestes obres s’estan podent executar amb els Fons Feder de la Unió Europea que es van aconseguir al principi de la legislatura gràcies a l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat (EDUSI). L’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, ha indicat que “el departament de Dinamització Econòmica, que dirigeix el tinent d’alcalde Ángel Badenas, ha dut a terme, des que comencem l’acció de govern a Onda, una gran quantitat d’accions dirigides a la diversificació de l’economia. Ara, en aquest centre formatiu estem actuant en benefici dels col·lectius més vulnerables, a fi de promoure la inserció laboral i social, tal com recull l’EDUSI”.

L’alcalde ha explicat que “tenim una altra forma de fer Europa i una altra forma de fer Onda, ja que aquests projectes no solament seran canvis estructurals en infraestructures importants si no que han d’anar acompanyats de contingut. S’ha acabat l’època d’obres faraòniques que no tenien sentit productiu, és una exigència d’Europa i un convenciment nostre, que cada euro que invertim ha d’optimitzar-se al màxim en tots els sentits, en l’econòmic, en l’ecològic i en el social”. Cal recordar que, en el mateix centre s’ha remodelat també l’antiga cuina, ja que Onda va realitzar durant l’any passat una formació amb certificat de professionalitat per a formar persones en serveis de cafeteria, restaurant i bar en dos mòduls, atenent les necessitats que els empresaris del sector van traslladar al consistori a través de l’associació Hosturionda. En aquest Taller d’ocupació l’equip docent va proposar una sèrie de millores en les instal·lacions per a no haver de dur a terme l’homologació d’aules externes i poder desenvolupar tota la formació al mateix Centre de Formació per a l’Ocupació Monteblanco i el consistori les ha fet per a poder oferir una altra titulació homologada.

Huguet ha conclòs dient que “sabem que les competències en ocupació no són de l’Ajuntament, però posarem tota la nostra obstinació i gestió per a oferir oportunitats per a tots els onders. Disminuir la taxa de l’atur ha sigut una prioritat durant aquesta legislatura i, malgrat que no està tot fet, hem aconseguit reduir la taxa d’aturats, passant d’un 30 a un 14% de la població. Però no ens conformem amb això i continuarem conjuminant esforços entre administracions per a seguir millorant aquests números”.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.