La memòria del 2018 de la Policia Local d’Onda destaca la proximitat amb la ciutadania

La regidora de Policia Local de l’Ajuntament d’Onda, Mari Carmen Aguilella, acompanyada del Comissari Cap Miguel Ángel Izquierdo, han presentat la memòria d’actuació d’aquest cos municipal durant el passat 2018 en la qual destaca la proximitat amb la ciutadania. Aguilella s’ha mostrat satisfeta per “els 166 casos de mediació comunitària que s’han dut a terme des de la seua creació, dels quals 20 continuen amb un seguiment especial i que demostren que la Policia Local s’ha convertit en un element d’integració social, en col·laboració amb treballadores socials, a través del Servei Municipal de Mediació Comunitària del Grup EMIS. A més, vull agrair l’alt grau de col·laboració i ajuda que presten els onders al treball que exerceixen els agents municipals, a través de les trucades rebudes, com posen de manifest les xifres registrades durant l’any passat 2018”.

Aguilella ha destacat que “aquest grup EMIS ha passat de la simple actuació a nivell veïnal, a ser requerit a instàncies judicials, que ens demanen que activem els protocols establits per a mediar entre les parts i arribar a acords que eviten la via contenciosa i una quantia econòmica que afecte de manera negativa a les parts. A més, cal destacar també que els veïns ja veuen a la policia com un servei que els pot ajudar en un moment determinat i els criden quan els necessiten, un exemple d’això són les 244 atencions que s’han dut a terme en caigudes de persones majors, ja siga en el domicili particular o en la via pública”.

D’altra banda, ha destacat la col·laboració amb la Guàrdia Civil en assumptes relacionats amb la violència de gènere, en les quals a més existeix un conveni de col·laboració per a dur a terme el seguiment d’algunes víctimes. Referent a això, la Policia Local d’Onda també duu a terme una sèrie de campanyes per a sensibilitzar als més joves perquè “són el futur i és amb qui hem d’incidir a evitar aquestes conductes que desgraciadament succeeixen més del que seria desitjable. Una altra campanya que també hem realitzat, encara que ens agradaria deixar de fer-ho perquè fora innecessari fer-ho, són els dos cursos de defensa personal ”, ha explicat la regidora de Policia Local. D’altra banda, el cos municipal de seguretat participa o/i realitza   diverses campanyes al llarg del curs, com són: Compórtate en la Red, per a previndre sobre el sexting, el bullyng i ciberbullying; el Pla Municipal de Drogodependències i la campanya Cuida’t, en la qual enguany s’han visitat més de 50 casals de joves de la localitat per a fer una labor informativa i de prevenció; Prevenció i Autoprotecció davant Incendis Forestals, Vacances Segures; l’adhesió a totes les campanyes de la DGT; la de Vigilància i Control de Robatoris de Cítrics; el Programa de Seguretat per a Majors; Tanca l’aixeta, per a reduir el nombre d’expedients per orinar en la via pública; la campanya de Comerç de Nadal i una recent que s’ha hagut de posar en marxa per al control de gossos potencialment perillosos, pel fet que hi havia prou desinformació i desconeixement.

Finalment, el  Comissari Cap de la Policia Local d’Onda, Miguel Ángel Izquierdo, ha destacat la contínua formació específica que realitzen els agents de Policia Local per a donar una millor resposta a la ciutadania, ja que han participat en 193 cursos amb unes 5.000 hores de formació, amb l’objectiu de tindre una plantilla el més actualitzada possible i especialitzada en diferents matèries per a oferir el major servei possible.

De la mateixa manera, Izquierdo ha assenyalat la permanent col·laboració amb altres forces i cossos de seguretat (com a Guàrdia Civil i Policia Autonòmica). Izquierdo ha ressaltat les actuacions en quatre apartats, els serveis assistencials amb 727 actuacions, que s’incrementen respecte a les 704 del 2017;  que la Policia Local s’ha adherit a totes les campanyes de la DGT pel que els controls de trànsit en totes les seues modalitats i han descendit, passant de 2056 a 2034; així com els accidents, que en 2017 se situaven en 208 i en 2018 en 179, sense haver de lamentar víctimes mortals.

El Comissari també ha explicat que han augmentat fins a 5.332 avisos en el 2018, 74 més que l’any passat “això explica molt bé que la Policia Local és el primer cos en el qual pensa la ciutadania quan té un problema i que els veïns depositen la seua confiança en nosaltres quan es veuen en una situació complicada. M’agradaria que es prenguera la xifra d’avisos que atenem amb la perspectiva d’una ciutat com Onda, comparant-la amb ciutats majors que no reben tantes trucades com nosaltres, però és un bon indicador de confiança en el cos municipal”.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Completa esta operación. Esto nos ayuda a eliminar spam. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.