Onda sol·licita una ajuda per a invertir 250.000 euros en un pla d’ocupació i formació

L’Ajuntament d’Onda ha sol·licitat una subvenció a la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball per al desenvolupament del programa mixt d’ocupació i formació en el qual s’invertirien 250.000 euros. L’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, ha assenyalat que “esperem que se’ns concedisca aquesta ajuda que ens permetrà augmentar l’oferta formativa i d’ocupació que es desenvolupa des de l’àrea de Dinamització Econòmica que dirigeix el tinent d’alcalde Ángel Badenas. Des del principi de legislatura aquest equip de govern ha tingut com a prioritat l’ocupació, sabent que no és una competència municipal, però treballant dia a dia per a millorar la situació de les persones aturades”.

Aquest programa es denomina Escola d’Ocupacó Et Formem Onda II i està destinat a persones amb dificultats d’inserció laboral o pertanyents a col·lectius vulnerables. El consistori ha sol·licitat la creació de dos grups compostos per 10 persones cadascun i un equip docent i directiu format per 5 persones més, per un període de 6 mesos per a impartir les especialitats formatives dirigides a l’obtenció de certificats de professionalitat de nivell 1. Aquestes especialitats formatives s’impartiran al Centre de Formació per a l’Ocupació Monteblanco de l’Ajuntament d’Onda. Les especialitats seran: ‘Activitats auxiliars en agricultura’ i ‘Operacions bàsiques de restaurant i bar’. El cost total del projecte ascendeix a 250.388,15 euros dels quals la quantia màxima subvencionable per la Conselleria ascendirà a 232.054,80 euros, quedant 18.333,35 euros com a aportació municipal.

Huguet ha conclòs dient que “tot l’esforç que hem fet durant la legislatura en qüestions de formació i ocupació ha donat uns bons fruits, ja que hem passat de 3.000 persones en situació de desocupació en el 2015 a les menys de 1.800 que hi ha en l’actualitat, reduint la taxa de l’atur d’un 30 a un 14%. Però no ens conformem amb aquestes xifres, encara que estem en el bon camí hem de continuar treballant i així ho farem perquè tothom puga disposar d’una oportunitat a Onda”.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Completa esta operación. Esto nos ayuda a eliminar spam. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.