Onda fa un pas més en la modernització amb el sistema de vídeo actes en els plens

L’Ajuntament d’Onda ha fet un pas més en la modernització de l’administració i ha posat en marxa un sistema de vídeo actes per als plenaris municipals. L’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, explica que “des de l’equip de govern tenim un pla que estem duent a terme des de l’any 2016 amb l’objectiu de tindre una institució el més moderna possible i oferir millors serveis a la ciutadania, col·lectius o a les empreses, així com agilitar la gestió interna dels tràmits administratius del consistori o amb altres administracions. Per a això, vam posar a l’abast dels treballadors de la casa una sèrie d’eines i vam establir una plataforma interna de tramitació d’expedients que ens ha permés signar tot de forma digital i anar eliminant el paper a poc a poc i en la mesura de les possibilitats de la gestió diària. A més, la nova Llei de contractació pública obliga a fer les licitacions de forma electrònica i des del mes d’octubre estem adherits a la plataforma de contractació de l’Estat. Per part seua, els òrgans col·legiats, ja siguen plens, comissions o juntes de governs, també es notifiquen de forma electrònica a la corporació i es pot accedir a la documentació a través de la plataforma electrònica sense necessitat de comprovar-la personalment a l’ajuntament”.

Dins d’aquest paquet de mesures, l’Ajuntament d’Onda ha posat en marxa una nova eina, després d’uns mesos en període de proves, que mitjançant unes càmeres instal·lades al saló de plens es registren les imatges de les sessions de forma intel·ligent, ja que enfoquen a la persona que està parlant quan s’encén el seu micròfon. Així, aquestes imatges es poden trobar en una plataforma web http://videoacta.onda.es/ i es van arxivant identificant als diferents oradors i els temes que s’estan tractant, per la qual cosa es pot accedir a les diferents intervencions en cadascun dels temes. Aquestes imatges queden segellades i signades pel secretari per a donar validesa com a actes del plenari.

“És un procediment innovador que complementa a aquesta total modernització de l’Ajuntament d’Onda que estem duent a terme en aquesta legislatura. Amb aquesta eina, la ciutadania pot accedir de forma més fàcil als dictàmens que s’aproven en les sessions plenàries posant al seu abast, de forma totalment transparent, tota la informació d’allò que succeeix al consistori. Des de l’inici de la legislatura hem apostat per la modernitat i per la transparència, però sempre buscant eines que siguen d’utilitat per als nostres veïns”, ha conclòs Huguet.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.