Onda amplia l’oferta d’ocupació en el centre Monteblanco amb Fons Feder

L’Ajuntament d’Onda ha rehabilitat l’antiga cuina del Centre de Formació per a l’Ocupació Monteblanco per a homologar les instal·lacions i diversificar l’oferta de cursos en futures edicions. Aquestes obres s’han dut a terme amb les ajudes de la Unió Europea que va aconseguir l’actual equip de govern dels Fons Feder gràcies a l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat (EDUSI) que es va treballar al principi de la legislatura. L’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, ha indicat que “el departament de Dinamització Econòmica, que dirigeix el tinent d’alcalde Ángel Badenas, ha dut a terme, des que comencem el mandat a Onda, una gran quantitat d’accions dirigides a la diversificació de l’economia. Ara, en aquest centre formatiu estem actuant en benefici dels col·lectius més vulnerables, a fi de promoure la inserció laboral i social, tal com recull l’EDUSI”.

Així, l’Ajuntament d’Onda va realitzar durant l’any passat una formació amb certificat de professionalitat per a formar persones en serveis de cafeteria, restaurant i bar en dos mòduls, atenent les necessitats que els empresaris del sector van traslladar al consistori a través de l’associació Hosturionda. En aquest Taller d’ocupació l’equip docent va proposar una sèrie de millores en les instal·lacions per a no haver de dur a terme l’homologació d’aules externes i poder desenvolupar tota la formació al mateix Centre de Formació per a l’Ocupació Monteblanco. Aquestes millores, també consensuades amb l’associació Hosturionda, sol·licitaven l’equipament i unes xicotetes reformes en l’antiga cuina del centre i ara s’han convertit en una realitat, dins de les possibilitats de l’Ajuntament. Així, aquesta cuina quedarà disponible per a l’ús del consistori en aquestes formacions que es van posant en marxa, però també per a les activitats que des de l’associació d’hostalers local van promovent durant tot l’any. A més, en l’exterior es construirà una aula de Lampisteria, que és una altra de les activitats formatives que s’ha anat homologant a través del servei valencià d’ocupació Labora, per la qual cosa les persones que es formen en aqueixos tallers, podran tindre un títol validat per la Conselleria i gaudir de millors oportunitats.

L’alcalde ha explicat que “tenim una manera de fer Europa i millorar Onda, ja que aquests projectes no solament van a significar canvis estructurals en infraestructures importants. A més, han d’anar acompanyats de contingut. S’ha acabat l’època d’obres faraòniques que no tenien sentit productiu, és una exigència d’Europa i un convenciment nostre, que cada euro que invertim ha d’optimitzar-se al màxim en tots els sentits, en l’econòmic, en l’ecològic i en el social” i conclou que “gràcies a les gestions que hem dut a terme des del principi de mandat, aquesta EDUSI ens permetrà unes inversions de 5 milions d’euros que suposen una xifra històrica en el nostre municipi. Totes aquestes inversions estaran enfocades a augmentar la qualitat de vida de la ciutadania i a construir la ciutat entre tots perquè cada onder puga tindre les seues oportunitats”.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.