‘Onda amb els persones’ debat sobre les conductes addictives

L’Ajuntament d’Onda, dins del cicle de Jornades organitzades per l’àrea de Política Social que s’està celebrant durant tot aquest mes de febrer, sota la denominació ‘Onda amb els persones’, ha dut a terme una jornada dedicada a la Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives (UPPCA). La tinent d’alcalde de Política Social, Mari Carmen Aguilella, ha destacat en l’obertura d’aquestes jornades que “la prevenció de les conductes addictives és una prioritat per a aquest equip de govern que dirigeix l’alcalde Ximo Huguet i actualment estem desenvolupant el segon Pla Municipal de Drogodependències 2016-2019 mitjançant aquesta UPPCA. Però quan parlem de conductes addictives tendim a pensar en el consum de substàncies, i això evidentment ens preocupa, però vivim en una societat dinàmica, en constant evolució, i nosaltres com a administració més pròxima a la ciutadania, volem mantindre el nostre compromís adaptant-nos per a afrontar també les noves problemàtiques que sorgeixen d’aquests processos d’avanç i canvi social”.

Cal recordar que, durant tot l’any, la UPPCA aborda la problemàtica de les drogodependències, així com la derivada de qualsevol altra conducta addictiva utilitzant la prevenció com a estratègia fonamental. Es tracta d’un treball que es realitza en col·laboració amb els diferents àmbits: educatiu, sanitari, social i comunitari, les accions del qual van dirigides a la millora de la salut i de la qualitat de vida de tota la població d’Onda. La jornada ha començat a la Casa de Cultura, amb la conferència “Massa pantalla” impartida per Marc Masip, psicòleg expert en addiccions a les noves tecnologies i director de l’Institut psicològic Desconect@. A continuació, Abel Baquero, psicòleg especialista en Patologia Dual, professor universitari i coordinador de diversos projectes d’investigació, ha oferit la conferència “Noves addiccions en el segle XXI” sobre les recents dificultats sorgides arran de la implantació massiva de les noves tecnologies en la societat actual.

Per a finalitzar, al Casal Jove, la popular DJ Sofia Cristo ha impartit la xarrada “El poder de la información” i ha amenitzat amb una sessió musical l’última activitat de la jornada, consistent en una demostració i degustació de còctels sense alcohol, elaborats per l’onder Manu Llorens, head bartender a Druida, subcampió de Cocteleria de la Comunitat Valenciana i Múrcia. D’altra banda, el dimecres passat aquestes jornades van tractar el tema de la diversitat afectiva-sexual amb una interessant xarrada de la directora de Trans-socialcomedia i CEO del projecte ACTITUDe, Carolina Lafarre, titulada ‘De naturaleza, trans’ i posteriorment un taller sota el nom ‘Efecto Halo’ que va impartir la tècnica superior d’interpretació de llenguatge de signes espanyola, de TSM, Toni Díaz.

Aguilella ha assegurat que “les jornades Onda amb els persones estan accentuant la posició de la nostra localitat com a referent en polítiques d’inclusió. Les conferències d’ahir i hui donen a conéixer uns altres dels àmbits en els quals treballen els Serveis Socials, els qui sempre duen a terme la seua labor per i amb les persones, sent el pilar més essencial per al creixement d’un municipi perquè no volem deixar-nos a ningú pel camí en l’avanç social que està experimentant Onda en aquesta legislatura”.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Completa esta operación. Esto nos ayuda a eliminar spam. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.