Onda amb els persones’ conclou tractant la problemàtica de la violència de gènere

L’Ajuntament d’Onda ha clausurat les jornades ‘Onda amb els persones’ que han posat en valor durant tot el mes de febrer la gran quantitat d’accions i temàtiques que es desenvolupen des dels Serveis Socials del consistori. Així, l’última jornada ha versat sobre la violència de gènere i ha comptat amb la presència de la subdelegada del Govern a la província de Castelló, Soledad Ten, i amb la de la fiscal de la Secció de Violència contra la Dona de la Fiscalia de València, Susana Gisbert.La tinent d’alcalde de Política Social, Mari Carmen Aguilella, ha sigut l’encarregada de presentar la jornada i l’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, en la clausura ha volgut destacar “la gran qualitat de les conferències, tant del dia de hui com de la resta del mes, que han donat a conéixer tots els àmbits en els quals treballen els Serveis Socials, els qui sempre treballen per i amb les persones, sent un pilar essencial per al creixement del municipi. A Onda no volem deixar-nos a ningú pel camí en l’avanç social que estem experimentant i per això des de l’inici de la legislatura treballem per la inclusió i perquè les persones poden tindre una oportunitat”.

La tinent d’alcalde Mari Carmen Aguilella ha explicat en la presentació que “per a comprendre la vigència del fenomen de la violència contra les dones exigeix girar la mirada cap a la nostra història i observar com durant segles la nostra societat, patriarcal, l’ha legitimada. Aquesta violència, és extremadament complexa i multidimensional, formada per diversos tipus d’estratègies patriarcals violentes que es manifesten de formes diverses depenent del context soci cultural. La violència contra les dones i les xiquetes té lloc en tots els segments de la societat independentment de la classe, ètnia, cultura o país, per això volem mostrar el nostre rebuig i reiterar el nostre compromís per a treballar fins a aconseguir la seua eradicació. Tenim la convicció que la tolerància zero amb la violència contra les dones ha de ser un valor com a tal defensat per la societat en el seu conjunt”.

Per part seua, Gisbert ha destacat que “sense una justícia que porte posades les ulleres violetes de la igualtat, les víctimes de la violència de gènere en lloc de ser protegides per ella seran doblement victimitzades: primer pel victimari i després per les sentències o decisions judicials. Lluitem per la necessitat d’una justícia amb perspectiva de gènere i vull insistir a tots aquells que consideren que no és necessari, que tracten de fer taula rasa de prejudicis i idees preconcebudes i intenten realitzar un exercici d’empatia senzill i posar-se en la pell de la víctima o les seues famílies”. A més, la subdelegada del Govern, al costat de la cap de la Unitat de Violència de Gènere de la Subdelegació, Rosa Marco, han oferit una xarrada on s’ha explicat el Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere.

 

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Completa esta operación. Esto nos ayuda a eliminar spam. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.