Onda accepta les competències per a reformar tres col·legis amb el Pla Edificant

L’Ajuntament d’Onda ha aprovat en el Ple celebrat aquesta vesprada l’acceptació de competències per a la millora de tres centres educatius de la localitat amb el Pla Edificant de la Generalitat Valenciana. Així, l’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, ha explicat que “des de l’àrea d’Educació, que dirigeix la regidora Encarna Ribes, s’ha tramitat l’adhesió a aquest pla que millorarà les infraestructures educatives de la Comunitat Valenciana. En concret, a Onda es reformaran cinc centres: el CEIP Baltasar Rull, el CEIP Mestre Caballero i el CEIP Pío XII, que són els afectats per aquesta resolució plenària i, a més, s’escometrà la construcció d’un nou edifici de l’Escola Infantil Sambori i l’ampliació de la Secció de l’IES Serra d’Espadà per a convertir-la en un centre independent que passarà a dir-se IES Torrelló”.

Així, durant la sessió del ple s’han acceptat les competències per a dur a terme aquestes tres actuacions que suposen la construcció d’un magatzem al costat del gimnàs, l’ampliació de la cuina, la millora d’algunes canalitzacions i el tancament de la zona d’aparcament al CEIP Baltasar Rull amb una inversió de 276.000 euros. A més, es construirà una coberta que anirà de l’edifici d’Infantil a Primària i de Primària fins al menjador al CEIP Mestre Caballero amb un pressupost de 92.000 euros; i es realitzaran millores als patis de Primària i Infantil, es farà un talús de contenció i es crearà una rampa d’accés al CEIP Pío XII amb una inversió de 130.000 euros.

Huguet, ha recordat que “totes aquestes reformes han sigut consensuades amb els equips directius de cada centre que es veurà beneficiat amb el programa Edificant. Ens hem reunit amb ells per a conéixer les seues necessitats i així poder coordinar el projecte de forma òptima. Aquesta és una mostra més que aquest equip de govern vol construir la ciutat entre tots i es preocupa per les opinions de la ciutadania i de les persones que passaran el seu dia a dia a les instal·lacions a reformar” i ha afegit que, “amb aquest pla, a més de les millores a l’escola infantil i als centres educatius de Primària, que prompte començaran, complirem un compromís adquirit amb la Secció de l’IES Serra d’Espadà, atenent les necessitats dels veïns d’Onda i dotant a la ciutat d’un segon institut independent, facilitant la funcionalitat i la millora de cadascun dels centres. Gràcies als treballs duts a terme per les àrees d’Urbanisme i Educació, dirigides per Marta Piquer i Encarna Ribes, respectivament, prompte l’alumnat onder podrà gaudir d’aquestes millores”.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Completa esta operación. Esto nos ayuda a eliminar spam. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.