L’Ajuntament presenta la Guia del Voluntariat a les jornades ‘Onda amb els persones’

El tercer dia del cicle de jornades d‘Onda amb els persones s’ha centrat en el voluntariat. Durant el dia de hui la tinent d’alcalde de Política Social, Mari Carmen Aguilella, ha presentat la Guia del Voluntariat d’Onda. L’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, ha inaugurat la jornada     destacant “el treball que realitzen tots els voluntaris i voluntàries de les diferents associacions que ajuden a aconseguir una ciutat més justa i solidària. A Onda el treball voluntari sempre ha tingut una gran acceptació i les seues diferents pràctiques posen de manifest aquesta riquesa participativa amb la qual el consistori treballa conjuntament per a no deixar-nos a ningú pel camí en el desenvolupament de la ciutat”.

La nova Guia del Voluntari@ dóna a conéixer a les veïnes i veïns el treball que duu a terme les diferents entitats d’acció social i de cooperació internacional. Els principals objectius d’aquesta guia és deixar patent el treball de les diferents associacions i fomentar la implicació de més persones a l’organització que siga més pròxima als seus interessos. Així mateix, informa els voluntaris dels seus drets i deures dins de la llei i proporciona enllaços i recursos d’interés.

Han participat a la taula redona ‘El voluntariat com a agent de canvi social’, Silvia Ramos, presidenta de la Plataforma de voluntariat de la Comunitat Valenciana; Mª Dolores González, voluntària de Medicus Mundi i coordinadora de la Xarxa sanitària solidària de Castelló; i la tinent d’alcalde Mari Carmen Aguilella. Així mateix, s’ha inaugurat l’exposició ‘Realitats i reptes del dret a la salut’, de la Xarxa sanitària solidària de Castelló. La mostra podrà visitar-se fins al 15 de febrer a la sala d’exposicions de la Casa de la Cultura.

El pròxim dia amb activitats serà el dilluns 11 amb el taller ‘Digitalitzades’, que se celebrarà també el 12 i 14 de febrer a la Casa de la Cultura de forma gratuïta. A més, a la vesprada hi haurà un Contacontes per a la diversitat i activitats teatrals. ‘Onda amb els persones’ també compta amb jornades sobre dependència, diversitat afectiu-sexual, violència de gènere, de conductes addictives, sobre infància i adolescència i moltes més activitats per a donar a conéixer tots els programes que es desenvolupen des del consistori onder amb aquells col·lectius que tenen més dificultats.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.