La secretària d’Estat de Serveis Socials inaugura les jornades ‘Onda amb els persones’

El cicle de jornades ‘Onda amb els persones’ ha arrancat hui amb la conferència de la secretària d’Estat de Serveis Socials, Ana Lima, sobre ‘Claus per al debat del nou model de Serveis Socials’. En la inauguració han participat l’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, la directora territorial d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Carmen Fenollosa i la tinent d’alcalde de Política Social, Mari Carmen Aguilella. Durant tot el mes de febrer se celebraran diverses activitats sobre la inclusió a la localitat. Huguet destaca que “aquestes jornades busquen dignificar, visibilitzar i reconéixer el treball dels Serveis Socials com a quart pilar fonamental de l’estat de benestar. La presència de persones destacades en aquest àmbit demostra la importància d’aquestes jornades que posen en manifest la gran quantitat d’iniciatives que es duen a terme des de l’Ajuntament d’Onda per a la inclusió social i la generació d’oportunitats en tots els àmbits relacionats amb els temes socials”.

L’alcalde ha remarcat que “l’administració local, com a administració més pròxima als ciutadans, ha de vetlar perquè els seus veïns tinguen cobertes totes les seues necessitats més bàsiques. Hui en aquesta taula estem representades les tres administracions, la local, l’autonòmica i l’estatal. El nostre objectiu és consolidar un sistema públic, universal, gratuït, equitatiu i de qualitat de Serveis socials com a quart pilar de l’Estat de Benestar i,  a més, sostenible des del punt de vista social, professional i financer” i ha recordat que “la nostra ciutat ha sigut i és un referent en integració, donat la gran quantitat d’iniciatives que s’han impulsat històricament per a afavorir aquests aspectes. Des de l’acció del govern, estem fomentant  noves accions per a crear oportunitats per a tots els veïns d’Onda, perquè volem continuar avançant sense deixar a ningú en el camí. Sabem que tenim molt treball per davant, però estem convençuts que treballem en la bona direcció i que la gestió responsable que duem a terme dels recursos públics ens permetrà continuar augmentant la col·laboració amb la ciutadania”.

Llima, ha explicat com les polítiques que es duen a terme a nivell estatal reverteixen en l’atenció primària que es presta en els municipis. Una mostra d’això és l’aposta per la llei de dependència que es recull en els pressupostos generals que el Govern ha presentat, amb 831 milions més. “Si les comunitats autònomes no rebaixen la seua inversió, això permetrà rebaixar la llista d’espera”, ha destacat. La secretària d’Estat també ha desgranat com les polítiques contra la pobresa infantil, la integració de les persones amb discapacitat o les accions per a solucionar la precarietat dels més joves tindran la seua aplicació directa a nivell autonòmic i en els municipis.

Un altre dels temes principals de la jornada ha sigut la nova llei de Serveis Socials de la Comunitat Valenciana, aprovada la setmana passada, amb la qual l’Ajuntament d’Onda podrà invertir en més programes per a previndre i facilitar l’accés a tota la població en els primers indicis de dificultats socials. Per aquest motiu, l’equip de Política Social d’Onda, dirigit per Aguilella, ha incrementat el seu personal en treballadores socials, psicòlogues i educadores, així com un assessor jurídic, per a l’organització d’un equip de recepció dotat per a definir, dissenyar i gestionar les intervencions.

Durant el dia de hui alcaldes d’altres municipis, professionals de l’àmbit, associacions i veïns d’Onda han assistit també a la taula redona sobre ‘Ètica en els Serveis Socials municipals’ i una conferència sobre ‘Passat, present i futur dels Serveis Socials municipals’. La ponència sobre ‘La investigació en els Serveis Socials. Laboratoris de Serveis Socials amb un espai per a les idees’ tanca la primera jornada de ‘Onda amb els persones’.

Demà hi haurà una jornada de portes obertes en els Serveis Socials Municipals i en el Centre Ocupacional El Molí. Així mateix, el dia 7 a la sala de la Cassola, es desenvoluparan les Jornades del Voluntariat i la presentació de la Guia del Voluntariat, així com una taula redona sobre aquest tema. Durant tot el mes hi haurà jornades de dependència, de diversitat sexual, sobre violència de gènere, de conductes addictives, sobre infància i adolescència i moltes més activitats per a donar a conéixer tots els programes que es desenvolupen des del consistori onder amb aquells col·lectius que tenen més dificultats.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.