La dependència centra el debat en les jornades ‘Onda amb els persones’

El cicle de jornades ‘Onda amb els persones’ ha debatut aquesta vesprada sobre els recursos sanitaris per a l’atenció a la dependència amb una taula redona. A més, hui s’ha celebrat el taller ‘Digitalitzades’, que finalitza aquest dijous i en el qual s’ofereix formació digital gratuïta a persones, en la seua majoria, amb diversitat funcional. La tinent d’alcalde de Política Social, Mari Carmen Aguilella, ha presentat aquesta jornada de dependència explicant que “l’objectiu és donar visibilitat al treball en dependència i debatre de la situació actual i com millorar-la. L’Ajuntament, que és la institució més pròxima als veïns, dins de les seues possibilitats, ha posat en marxa diversos programes de suport, com l’ajuda a la tramitació de la dependència, per a tractar de millorar la situació”.

En la taula redona de hui han participat com a ponents Carme Llopico, coordinadora d’infermeria del Centre de Salut Onda I, Javier Llopis, coordinador mèdic del Centre de Salut Integrat Onda II, Irene Pino, infermera de la Unitat hospitalària domiciliària de l’Hospital de la Plana, Sebastián Contreras, treballador social de l’Hospital La Magdalena, Lorena Francisco, infermera gestora de casos de l’Hospital de la Plana i Carmen Santamaría, portaveu de la Plataforma en defensa de la dependència. La jornada de hui també ha comptat amb l’assistència de la Directora General de l’Alta Inspecció Sanitària, María Victoria Garrido.

Demà serà el torn de la jornada de portes obertes del Centre de Dia AFA Castelló, el Centre de Dia Municipal i la residència de la tercera edat. Dijous que ve, l’Associació Asperger realitzarà un cinema-debat amb motiu de la celebració del Dia internacional de les persones amb síndrome d’Asperger. L’objectiu és conscienciar i donar una visió pròxima, realista i també de la capacitat de les persones que estan dins de l’espectre de l’autisme.

Per part seua, l’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, ha explicat que “hem volgut situar a Onda com un referent en inclusió social, atés que som una ciutat que està servint de model per a moltes bones pràctiques en aquesta matèria. Amb aquestes jornades, en les quals estem trobant molta participació i de les quals estan eixint moltes bones idees per a reflexionar en un futur no gaire llunyà, continuarem buscant millorar en la qualitat de vida de la ciutadania i sobretot en la d’aqueixos col·lectius que puguen tindre majors dificultats”.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Completa esta operación. Esto nos ayuda a eliminar spam. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.