Onda reitera el seu suport als festejos en la novena Gala del Bou

Onda ha celebrat aquest cap de setmana la novena Gala del Bou en la qual s’han entregat els premis taurins del 2018. L’alcalde, Ximo Huguet, ha estat acompanyat en l’acte pel director general de l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències, José María Ángel, i ha manifestat als presents el suport de l’Ajuntament d’Onda a aquests festejos “com una tradició ondera. Cal recordar que durant aquesta legislatura hem augmentat la subvenció per a la compra de bous de 250€ a 600€ i la subvenció a la Federació de Barris en 10.000 €, perquè pensem que, a més d’ajudar a mantindre els actes, també estem fomentant l’economia local, ja que atrauen molts afeccionats a la ciutat que consumen en els comerços onders”.

Per la seua part, el director de l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències, José María Ángel, va mostrar la seua satisfacció per estar present a Onda, a la qual  va qualificar com “la ciutat més important del bou al carrer de tota Espanya. Els números assenyalen a Onda com el territori de referència. És la primera població de la Comunitat Valenciana i d’Espanya que més esdeveniments taurins celebra al llarg de l’any, la qual cosa suposa un gran impacte econòmic i col·labora juntament amb altres poblacions al fet que moltes ramaderies  puguen continuar existint i vivint del bou”.

Durant la gala s’han atorgat els premis de la Federació d’Associacions de la Pasqua Taurina al XXII Concurs Nacional de Ramaderies. Així, el premi al millor bou del concurs va ser per a Rifeño, de Miguel Parejo i la millor vaca Norteña, de La Paloma. La millor ramaderia va ser La Paloma, en segon lloc Hermanos Benavent i en tercer lloc Fernando Machancoses. A més, es va premiar com a vaca del moment a Cuernos Blancos d’El Mijares . L’acte va continuar amb el reconeixement a tots els barris d’Onda que organitzen festejos taurins, a través del lliurament d’una placa als seus representants. En aquest apartat, el premi a la millor tard de vaques dels barris en 2018 va recaure sobre l’Associació de Veïns del Barri Vila-real i adjacents amb la ramaderia d’El Mijares. La millor embolada va ser per a Gerente, de Javier Molina, que es va exhibir en les festes del barri del Castillo i que també es va alçar amb el trofeu al bou més brau de les festes de barris. El premi al bou millor presentat va ser per a Remilgo, de Manuel Caro Andrade, que es va poder gaudir en les Festes del la Associació de Veïns del Barri de la Moreria.

Quant a la Fira d’Onda, l’Associació Cultural Taurina La Montera va obtindre el premi a la millor eixida d’aquests festejos. El bou de les penyes amb més bravesa va ser Camarita de la ramaderia Palha, patrocinat per la A. C. T. Guarisme 2 i la millor presentació va correspondre a Gallardo, de la ramaderia Madroñiz, que va ser a càrrec de la A. T. C. Les 300 Torres, uns reconeixements que van ser entregats per l’alcalde de la localitat i la reina de Fira, Anna Peña.

L’alcalde va ser l’encarregat de posar fi a l’acte agraint a les penyes i afeccionats que continuaren mantenint “aquesta tradició tan arrelada a la nostra localitat” i recordant “que l’Ajuntament continuarà col·laborant a fomentar i defensar les celebracions del Bou al carrer, donant suport a les iniciatives que contribuïsquen a millorar la festa i la seguretat tant dels participants com dels animals”.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.