Onda recapta prop de 600.000 euros per l’impost de construccions

L’Ajuntament d’Onda ha recaptat prop de 600.000 euros gràcies a l’Impost de Construccions, Instal·lacions i Obres (ICIO) des de gener a novembre del 2018. Aquesta xifra suposa un rècord en aquests ingressos des del 2008 i suposa un clar augment a les obtingudes en 2013 o 2014 quan van ser 186.000 i 149.000 euros respectivament. L’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, explica que “aquest és un nou indicador que els números són positius per a la nostra ciutat, ja que parla d’una activació econòmica i que, des del consistori, concretament des de l’àrea d’Hisenda, que dirigeix la regidora Silvia Cerdà, estem treballant bé per a facilitar les gestions i el creixement de la localitat. Sabem que queda treball per fer, però tenim el compromís de dur a terme aquesta gestió responsable que puga fer efectiu que a Onda hi haja oportunitats per a tots”.

L’augment de la recaptació d’aquest impost es deu, en la seua gran part, al fet que les empreses han decidit invertir a Onda i en els seus polígons industrials, construir noves naus, ampliar les existents i que continuen confiant en la gestió municipal. “En breu tindrem una nova instal·lació de plaques fotovoltaiques d’autoconsum elèctric que es convertirà en la més gran d’Europa, gràcies a que una empresa ha decidit instal·lar aquesta tecnologia ací a Onda i dur a terme una inversió de 15 milions d’euros. Aquestes inversions sempre són positives per al sector ceràmic que és el motor de la nostra economia”, indica Huguet.

L’alcalde explica que “un altre dels sectors que ha impulsat aquest creixement en la recaptació ha sigut el de la rehabilitació d’habitatges, ja que el programa ARRU de regeneració urbana, que compta amb participació del Ministeri i de la Conselleria, significarà una bona inversió en la recuperació de diverses edificacions en el centre històric de la localitat” i conclou recordant que “durant el 2018 hem atorgat llicències d’obres per més de 20 milions d’euros, superant totes les previsions que teníem a l’inici de l’any. Són bons indicadors que ens fan pensar que hem de seguir pel camí iniciat al principi de la legislatura i que ens està portant a construir la ciutat entre tots, facilitant inversions a la nostra ciutat que es vegen traduïdes en llocs de treball i oportunitats”.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Completa esta operación. Esto nos ayuda a eliminar spam. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.