Onda reafirma la seua aposta per les polítiques d’ocupació després dels bons resultats del 2018

L’Ajuntament d’Onda ha mostrat la seua intenció de continuar apostant per les polítiques d’ocupació després dels bons resultats obtinguts en el 2018, que han portat la xifra d’aturats a les 1.700 persones. L’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, ha destacat que “quan iniciem les labors de govern, a la nostra ciutat hi havia més de 3.000 persones en situació de desocupació. Des del principi de legislatura, les polítiques d’ocupació han sigut una prioritat per a aquest equip de govern i gràcies a això hem situat la taxa, que estava en un 30%, en un 14%. Sabem que queda molt per fer i que no és una competència municipal, però continuarem gestionant responsablement els recursos dels quals disposem a nivell local per a continuar creant cada vegada més oportunitats per als onders”.

Per aquest motiu, Huguet ha explicat que el consistori destinarà inicialment més de 1,5 milions d’euros en el foment de l’ocupació. “Som conscients de la problemàtica que ha existit amb l’atur en la localitat, per això hem fet el possible per a pal·liar aquesta situació i encara que hem obtingut bons resultats amb un descens de més de 1.300 aturats, continuarem fent allò que estiga a les nostres mans per a reduir més les xifres”.

Així, aquesta inversió es distribuirà en diferents partides. La primera són més de 900.000 euros per a programes d’ocupació, que tan bons fruits han oferit en els últims anys, i que són, entre altres: EMCORD; EMCORP; AEDL; Personal d’inserció: EMPUJU i EMCUJU; o el Pla Estratègic de Comerç i Turisme. A més, l’Ajuntament continuarà apostant per l’agència d’ocupació que ajuda a qualsevol ciutadà d’Onda a trobar una ocupació que s’adeqüe a les seues característiques. Així mateix, el consistori continuarà amb les subvencions per a empreses que contracten a persones desocupades destinant 125.000 euros a ajudes directes a l’ocupació.

També, es destinaran quasi 300.000 euros a beques de postgrau, per a estudiants, per a persones amb diversitat funcional o víctimes de la violència de gènere. “A més d’aquestes inversions, des de l’equip de govern continuem gestionant per a aconseguir les diferents subvencions que se’ns puguen concedir des d’altres administracions i que puguen ajudar-nos a generar oportunitats, que és la nostra prioritat”, ha indicat l’alcalde, qui ha afegit que “aquesta és la política que hem dut a terme durant tota la legislatura i que, sens dubte, ens ha ajudat a obtindre unes xifres positives en la reducció de la desocupació, però hem de continuar treballant perquè continue aquesta tendència en el nostre municipi”.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Completa esta operación. Esto nos ayuda a eliminar spam. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.