Onda inaugura l’exposició ‘La festa de Sant Antoni’

L’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, el regidor de Festes, Asensio Blaya, les reines de la Fira, Anna Peña i Carmen Fabregat, juntament amb les seues corts d’honor, han inaugurat aquesta vesprada l’exposició ‘La festa de Sant Antoni’ que podrà visitar-se fins al 20 de gener a la Casa de la Cultura. Els assistents podran veure una col·lecció de fotografies de fogueres d’Artesa, Tossalet i Onda i una exhibició de carruatges tradicionals. Durant l’exposició, Ximo Huguet ha entregat una placa a Francisco Javier Sansano en reconeixement per consolidar a principis d’aquest segle la festa de Sant Antoni a la ciutat d’Onda i fer-la més popular entre la població.

La festa de Sant Antoni continua demà al barri del Tossalet a les 16.30 hores, on es realitzarà la processó, en la qual es beneiran animals i es repartiran els tradicionals rotllos. A les 22 hores s’encendrà la foguera i es farà repartiment de bunyols i moscatell. La nit conclourà amb un ball al parc del Tossalet. El diumenge 13 la festa es trasllada al carrer amb el ‘bou en corda’. El dimecres 16 serà el torn d’Artesa, on a les 20 hores s’encendrà la seua foguera en honor a Sant Antoni i es repartiran els rotllos beneïts.

Els dies 19 i 20 es viurà la festa al centre d’Onda amb la cremà de la foguera a les 22 hores del dissabte, després es repartiran bunyols i moscatell amb l’actuació de ‘Grup de Alma’. A les 11.30 hores del diumenge tindrà lloc la missa en honor a Sant Antoni i a les 16.15 hores es traslladarà la imatge de Sant Antoni de l’església de Ntra. Sra. de l’Assumpció a la capella de Sant Josep. Enguany compta amb la novetat del concurs de coloms esportius a les 16.30 hores i a continuació es realitzarà la benedicció i la processó d’animals, així com el repartiment dels tradicionals rotllos al Raval de Sant Josep.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Completa esta operación. Esto nos ayuda a eliminar spam. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.